BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Mağdurlarının Gözü Aydın Olsun! Resmi Açıklama Geldi! Erken Emeklilik Kapıda

Yaklaşık 250.000 staj ve çıraklık mağduru için uzun zamandır beklenen bir gelişme yaşanıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ile erken emeklilik hakkı tanınmasına rağmen, staj ve çıraklık sigortası kapsam dışı bırakılmış ve bu durum binlerce kişinin mağdur olmasına yol açmıştı. Ancak sonunda, bu mağduriyete son verecek yeni bir düzenleme açıklandı.

Kartal’da düzenlenen bir mitingde staj ve çıraklık mağdurları, erken emeklilikten dışlanmalarına karşı tepki göstermişlerdi. Ancak şimdi, çözüm yolda. Kademeli emeklilik sistemi, artık staj ve çıraklık mağdurlarını da içerecek şekilde genişletiliyor.

Sosyal Güvenlik uzmanları, kademeli emeklilik düzenlemesi ile staj ve çıraklık sigortasının da düzeltilmiş olacağını belirtiyorlar. Net bir tarih verilmese de, bu düzenlemenin TBMM’de kabul edilmesi durumunda staj ve çıraklık mağdurlarının da erken emeklilik hakkına kavuşacakları öngörülüyor.

Geri sayım başladı ve seçim sonrası TBMM genel kurulunda oylanması ve kabul edilmesi beklenen bu düzenleme ile yaklaşık 2 milyon vatandaş, staj ve çıraklık mağdurlarının da içinde bulunduğu, erken emeklilik hakkına sahip olacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku