BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Adalet İstiyor! Emeklilik Hakları İçin Seslerini Yükselttiler

İstanbul’un Kartal Meydanı’nda bir araya gelen Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları, meslek liselerinde ve çıraklık okullarında yatırılan sigortaların emeklilikte geçerli olmaması nedeniyle yaşadıkları adaletsizliğe dikkat çekmek için büyük bir miting düzenledi.

Mitinge katılanlar, ellerinde “Staj, çıraklık SGK başlangıcı olsun”, “Çocuk yaşta çalıştık, sigortamızı isteriz”, “Derdimiz emeklilik değil, haklarımızın iadesidir”, “Staja adalet” gibi yazılı pankartlar ve dövizler taşıyarak taleplerini dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl yasalaşan EYT düzenlemesinin ardından, meslek liseleri staj ve çıraklık dönemi sigortasının emeklilik başlangıcı alınıp alınmayacağı konusu kamuoyunun gündemine gelmişti. Bu konuda mağdur olanlar Türkiye genelinde örgütlenerek Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu çatısı altında birleşti. Federasyon üyeleri, İstanbul’da gerçekleştirdikleri miting ile haklarının iadesi için seslerini duyurdu.

Federasyon Başkanı Murat Bal, mitingde yaptığı konuşmada, taleplerinin staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin giderilmesi olduğunu belirtti. Bal, bu mağduriyetin giderilmesi için yasal düzenleme gerektiğini vurgulayarak, “Bugün burada sesimizi en gür şekilde duyuracağız. Bu yasayı buradan çıkaracağız. Biz fiilen çalıştık, maaş aldık. Bu şekilde de kanuni olarak bütün haklarımızın da verilmesi gerekiyor.” dedi.

Ayrıca, EYT çıktıktan sonra ortaya çıkan bir grup olarak düşünülmemeleri gerektiğini vurgulayan Bal, “Hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. E-Devlet’te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin emeklilikte de sayılacak şekilde başlangıç kabul edilmesini talep ediyoruz. O gün itibariyle bizim bilgimiz dışında eksik yatan primlerin sorumlusu biz değiliz.” şeklinde konuştu.

Mitinge, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu da katılarak mağdurlara hitaben bir konuşma yaptı. Miting, olaysız bir şekilde tamamlandı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku