BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarından AK Partili Milletvekiline Tepki!

Meclis gündeminde önemli bir konu daha var! CHP’nin çırak ve stajyer öğrencilerin yaşadığı sorunları incelemek amacıyla Meclis’e sunduğu araştırma önergesi, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Bu karar, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarını derinden üzdü.

21 Şubat 2024 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen CHP’nin meclis araştırma önergesi, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilmedi. Bu karar, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının yaşadığı sorunlara çözüm bulma umutlarını azalttı.

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz’un konuşması, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarından tepki aldı. Milletvekili Oğuz’un, staj ve çıraklık sürecindeki sigorta durumunu küçümseyen ifadeleri, bu kesimin tepkisini çekti. Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, Milletvekili Oğuz’un açıklamalarını sert bir dille eleştirerek, mağduriyetlerinin göz ardı edilmemesini istedi.

Özellikle staj ve çıraklık dönemlerinde sigorta sorunlarıyla karşılaşan gençlerin haklarının göz ardı edilmesine tepki gösteren İYİ Parti ve CHP milletvekilleri, Meclis’in bu konuda adım atması gerektiğini vurguladılar. Ancak önerge, AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

CHP Grubu adına konuşan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, staj ve çıraklık mağdurlarının haklarının verilmesi ve emeklilikte adalet arayanların taleplerinin dikkate alınması gerektiğini belirtti. Gürer, Meclis’in bu konuda adım atmaması durumunda mağduriyetlerin devam edeceğini ifade etti.

CHP’nin Meclis araştırma önergesinin reddedilmesi, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının yaşadığı sorunların çözümü için umutları azalttı. Ancak mağdurların mücadelesi devam edecek ve haklarının savunulması için çaba gösterilecektir.

Bu gelişmeler, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının seslerini duyurmak adına yapılan çabalara yeni bir boyut kazandırdı. Meclis’in bu konuda aldığı kararlar yakından takip edilmeye devam edecek.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku