BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarının Adalet Arayışı: TBMM’den Beklenen Çözüm

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, uzun yıllardır yaşadıkları adaletsizliğe karşı mücadelelerini sürdürüyorlar. TBMM’den bir çözüm bekleyen mağdurların talepleri, kamuoyunda geniş yankı uyandırıyor.

3308 sayılı Meslek Kanunu ile staj ve çıraklık dönemlerinde sağlık ve iş kazası primlerinin yatırılmasına rağmen, emeklilik primlerinin yatırılmaması nedeniyle geçen yılki EYT düzenlemesinden yararlanamayan staj ve çıraklık sigortası mağdurları, haklı taleplerini birçok platformda dile getiriyorlar. Basın açıklamaları, sosyal medya paylaşımları, mitingler ve siyasi diyaloglarla seslerini duyurmaya çalışan mağdurlar, TBMM’den bir çözüm bekliyorlar.

Ancak, hükümetin bu konudaki duyarsızlığı ve olumsuz tutumu mağdurların tepkisine neden oluyor. Özellikle, CHP’nin Meclis Araştırma Önergesi’nin AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedilmesi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamalar, mağdurların umutlarını azaltıyor.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, haklı taleplerini duyurmak amacıyla birçok miting düzenledi. İstanbul ve Ankara’da binlerce kişinin katıldığı mitinglerde, adalet talebi bir kez daha dile getirildi. Federasyon Başkanı Murat Bal, mitinglerde yaptığı konuşmalarda, mağduriyetlerinin giderilmesi için kararlılıkla mücadele edeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programlarına katılarak taleplerini iletmeye çalışan staj ve çıraklık mağdurları, ancak müjde bekledikleri yanıtı alamadılar. Bu durum, mağdurların tepkisini arttırdı ve taleplerini daha yüksek sesle dile getirmeye yönlendirdi.

Staj ve çıraklık mağdurlarının temel talebi, emeklilik hesaplamasında staj ve çıraklık sigortalarının başlangıcının esas alınması ve buna yönelik bir yasal düzenleme yapılmasıdır. Ayrıca, işyerlerinde stajyer ve çırakların korunması ve özlük haklarının standartlara uygun hale getirilmesi de önem arz etmektedir.

TBMM’de bu konuda yapılan çalışmaların sonuç vermesi ve mağdurların taleplerinin karşılanması beklenmektedir. Geçmişte yaşanan benzer adaletsizliklere karşı verilen mücadelelerin başarıya ulaştığı örnekler, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına umut vermektedir. Herkesin eşit ve adil bir emeklilik hakkına sahip olması için çaba gösterilmelidir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku