BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Taşerona Kadro Nihayet Çıkıyor! Resmi Açıklama Geldi! 90 Bin Taşeron İşçi O Tarihte Kadroda Olacak

Taşerona kadro düzenlemesine dair son gelişmeler merakla bekleniyor. 2023 yılında yaklaşık 90 bin taşeron işçisinin kadroya alınması planlanıyor ve bu konu yeni torba yasa teklifi içinde ele alınıyor. İşte taşerona kadro çalışmalarına dair güncel bilgiler…

TAŞERONA KADRO DÜZENLEMESİNDE SON DURUM

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen yaklaşık 90 bin taşeron işçisinin kadroya alınması planı hala gündemi meşgul ediyor. Bu düzenlemenin Meclis’e sunulması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, öncelikle memur ve emekli maaşı artışlarını ele aldıktan sonra taşeron işçilere kadro düzenlemesine odaklanmayı planlıyor. Konuyla ilgili olarak Bakan Vedat Işıkhan’dan bir açıklama bekleniyor.

GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO YASALAŞTI!

Geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ÇALIŞMANIN BÜYÜK KISMI TAMAMLANDI

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşerona kadro çalışmaları hakkında şu açıklamayı yaptı: “Kamudaki taşeronları planladık. Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu.”

TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO BEKLENTİSİ DEVAM EDİYOR

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Seçimden önce 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi.” Atalay, “Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını karşılandı. Ancak KİT’lerdeki taşeronlar ve kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Tepki Göster
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku