BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Taşerona Kadro TBMM’in Onayında! 90 Bin Taşeron, TYP’li, Belediye Şirket İşçilerine Müjde

Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili gelişmeler birçok çalışan tarafından heyecanla takip ediliyor. Çalışma hayatını düzenleyen kanun teklifinin Resmi Gazete’de yayımlanması, taşerona kadro beklentilerini artırdı. Gözler şimdi Meclis’teki çalışmalara çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek gösterge konusunda önemli bir açıklama yaparak bu düzenlemenin en kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti. Taşeron işçilere kadro verilmesiyle birlikte, 90 bin işçinin mali ve sosyal haklarında önemli iyileştirmelerin yapılması bekleniyor.

TBMM’den Çıkan Önemli Karar: Taşerona Kadro Torba Yasada Var Mı?

TBMM Genel Kurulu’nda onaylanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, çalışma hayatına dair önemli düzenlemeler içeriyor. Eski Bakan Vedat Bilgin, taşeron işçilere kadro verilmesi konusunda kararlı açıklamalarda bulunmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise konu hakkında geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Taşerona Kadro: Torba Yasada Neler Var?

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinden önce torba yasanın 43 maddelik kanun teklifi kabul edilmişti. İlk etapta taşeron işçiye kadro verilmesine ilişkin bir kanun teklifi bulunmuyordu. Ancak bütçe çalışmalarının ardından, taşeron işçilere kadro verilmesiyle ilgili madde görüşülmeye başlanacak. Bu madde kabul edildikten sonra Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek.

Taşerona Kadro Ne Zaman Geçer?

Taşerona kadro düzenlemesinden yararlanacak olan 90 bin işçi, yeni yılın başlamasıyla birlikte kadroya geçiş için düzenlemenin hayata geçirilmesini bekliyor. Ocak ayında TBMM’de görüşülecek torba yasa maddeleri arasında, taşeron işçiye kadro verilmesi de yer alıyor.

İkramiye Müjdesi: Taşeron İşçilere İlave Tediye Ödemesi

Taşerona kadro düzenlemesi sürecinde, taşeron işçilere bir müjde daha verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, taşeron işçilere 2024 yılında da ilave tediye ödemesi yapılacak. İşçiler, aldıkları brüt maaşa göre ikramiye ödemesi alacaklar.

Torba Yasada Son Durum: Ne Zaman Çıkacak?

TBMM Genel Kurulunda İşsizlik Sigortası ve bazı kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sonrasında teklif kabul edilerek yasalaştı. İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de yayınlandı. Teklife göre, kısa çalışma gerekçelerine “genel salgın” durumu da ekleniyor ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmek için asgari prim ödeme gün sayısı 600’den 450’ye indiriliyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku