BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Tesla 120,000’den Fazla Aracını Geri Çağırıyor

Tesla, mühendislerin belirli modellerde çarpışma sırasında kapıların açılabileceğini keşfetmesinin ardından ABD’de 120,000’den fazla aracını geri çağırıyor.

Hatalı kapılar, 2021-2023 Model S ve Model X araçlarında bulunmuştur. Tesla, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) ile yaptığı bir başvuruda, bu ayın başlarında yapılan testlerde mühendislerin “çarpma sonrasında darbe almayan tarafta kabin kapısının açıldığını” gözlemlediğini belirtti.

Test aracında “kilitlenme işlevselliğinin olmadığı” tespit edilmiş ve bu durumun, şirketin 2021’in sonlarına doğru yayınlamaya başladığı yazılım güncellemeleri aracılığıyla “kazara etkilenen araçlardan” “yanlışlıkla dışlandığını” açıkladı. Bu sorun, araçların federal güvenlik standartlarına uymamasına neden olmaktadır.

Şirket, bu durumla ilgili “herhangi bir garanti talebi veya bu durumla ilgili yaralanma” konusunda “haberdar olmadığını” belirtti ve etkilenen araç sahiplerine 17 Şubat 2024’te bildirilecek olan ücretsiz bir over-the-air yazılım güncellemesi yayınladı.

NHTSA, Tesla’nın çözümünü “yeni aldığı yazılım güncellemelerini” birkaç gün önce teslim almasından dolayı henüz değerlendirmediğini Reuters’a bildirdi. Bu durum, şirketin otomatik pilot özelliği ile ilgili bir sorun nedeniyle neredeyse tüm ABD araçlarını geri çağırmasının sadece bir hafta sonrasına denk gelmektedir.

Yaklaşık 2 milyon Tesla aracı, NHTSA’nın iki yıl süren bir soruşturmanın ardından sürücülerin yanlış kullanımını yeterince önlemeyen bir sürücü yardım sistemi sorunu nedeniyle geri çağrıya tabi tutuldu.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku