BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Toplu Taşımada Düzenlemesi: 65 Yaş Üstü Olanlara Günlük 4 Ücretsiz Biniş Hakkı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma kullanıcılarını sevindirecek bir düzenlemeye imza attı. Buna göre, 65 yaş üstü ve indirimli kart sahipleri ile 60 yaşındaki öğretmenler, toplu taşıma araçlarında günlük 4 kez ücretsiz binebilecekler. 4 ücretsiz biniş hakkını kullandıktan sonra kart sahipleri, kalan seyahatlerinde tam ücret ödeyecekler.

Yeni düzenleme 10 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Bu düzenleme ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz ve indirimli kart sahipleri için maliyeti azaltmayı hedefliyor. Belediye ayrıca, bu kapsamda ücretsiz ve indirimli seyahat eden minibüsçülere ödenen yıllık 400 milyon TL’yi 700 milyon TL’ye çıkaracağını da duyurdu.

Kocaeli’nin bu toplu taşıma düzenlemesi Türkiye genelinde örnek olabilecek bir adım olarak dikkat çekiyor. Bu düzenleme, ücretsiz ve indirimli seyahat eden vatandaşların daha fazla faydalanmasına imkan tanırken, toplu taşımanın maliyetini azaltarak sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku