BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Torba Yasa Gündemi: 3600 Ek Gösterge, Taşerona Kadro ve Erken Emeklilik

Çalışma hayatına etki eden önemli maddelerin içeriğiyle birlikte Torba Yasa maddeleri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Binlerce vatandaşın yakından takip ettiği maddeler arasında, Bağkur 7200 gün prim, ev hanımlarına prim desteği, 3600 ek gösterge gibi konular yer alıyor. Şimdi ise gözler, Meclis’ten geçerek yürürlüğe girecek olan yeni torba yasa maddelerine çevrildi. Peki, Torba Yasada yeni gelişmeler var mı? Kademeli emeklilik ve 3600 ek gösterge onaylandı mı? İşte, detaylar!

Torba Yasa Gündemi: 3600 Ek Gösterge ve 7200 Prim Gün Sayısı Torba Yasada Var mı? Ne Zaman Çıkacak?

Torba Yasa maddeleri ve içeriği hakkında son gelişmeler sıkı bir şekilde takip ediliyor. Ekonomik düzenlemelerin içeriğinde yer alan birçok madde arasından Bakan Işıkhan, 3600 ek gösterge için “Birinci döneme yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini en yakın zamanda hayata geçireceğiz.” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Peki, Torba Yasa Meclis’ten geçti mi? 3600 ek gösterge onaylandı mı? İşte, konuyla ilgili tüm gelişmeler…

Torba Yasa Maddeleri 2024: Neler Var?

Torba yasa maddeleri arasında şu konular yer alıyor:

  • 3600 ek gösterge
  • Ev hanımlarına emeklilik
  • SSK ve Bağ-Kur prim eşitleme

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarına göre, ev kadınlarına yönelik prim desteği kapsamında çalışmalar başlatılmış durumda. Ayrıca, Bağ-Kur prim gün sayısının 7200’e düşürülmesi gibi önemli düzenlemeler de torba yasada ele alınıyor.

3600 Ek Gösterge Torba Yasada Var mı?

Bakan Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklamalara göre, birinci döneme yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesi en yakın zamanda hayata geçirilecek. Bu düzenleme, yaklaşık 5,3 milyon memuru ilgilendiriyor ve maaş hesaplarında büyük bir etkiye sahip olacak.

Torba Yasa Ne Zaman Çıkacak? Son Durum Ne?

Torba yasa 2024 maddeleri ve içeriğiyle ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor. Ancak, henüz kalan maddelerin yasalaşacağı tarih netleşmedi. Meclis’ten geçerek yasalaşması beklenen yasalar, vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

Son olarak, İşsizlik Sigortası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunuldu. Ancak, bu kanunun yürürlüğe girmesi için beklenen tarih hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Sonuç olarak; Torba Yasa, çalışma hayatıyla ilgili pek çok düzenlemeyi içeriyor ve bu düzenlemelerin vatandaşlar üzerinde büyük etkileri olacak. 3600 ek gösterge gibi önemli konuların torba yasa içerisinde yer alması, memurların maaşlarında önemli değişikliklere neden olabilir. Ancak, yasanın tam olarak ne zaman çıkacağı ve yürürlüğe gireceği konusunda net bir bilgi henüz bulunmuyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku