BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Torba Yasa Müjdeleri Peş Peşe Sıralandı! Kademeli emeklilik, 3600 Ek Gösterge, Taşerona Kadro Ve Daha Fazlası

TBMM Adalet Komisyonu’nda 8. Yargı Paketi’nin tartışmaları sırasında gündeme gelen 8. Yargı Paketi, emeklilere bayram ikramiyesinin 3 bin TL’ye yükseltilmesini içeren önemli bir düzenlemeyi de içeriyor. Bu gelişme, çalışma hayatına yönelik çeşitli düzenlemelerin de yer aldığı yeni bir torba yasa düzenlemesi beklentisini artırdı. Torba Yasa, ekonomiye dair pek çok önemli konuyu ele alarak, 3600 ek gösterge, kademeli emeklilik, taşerona kadro gibi meselelerin görüşülmesine odaklanıyor. Toplamda 86 maddeden oluşan torba kanun teklifinin 55 maddesi kabul edilerek Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki, torba yasa sürecinde son durum ne? Ne zaman yasalaşacak? İşte en güncel gelişmeler…

Torba Yasa ve Öne Çıkan Başlıklar:

Torba yasa, ekonomiye yönelik düzenlemeleri içeren maddelerle taşeron işçilere kadro, kademeli emeklilik, 3600 ek gösterge gibi konuları kapsıyor. Özellikle taşeron işçilere kadro verilmesi ve emeklilere bayram ikramiyesinin artırılması gibi düzenlemeler kamuoyunun yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor.

Emeklilere Bayram İkramiyesi Artışı:

TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan 8. Yargı Paketi içinde yer alan düzenlemeyle, emeklilere bayram ikramiyesi tutarı 3 bin TL’ye yükseltildi. Bu önemli adım, emeklilerin maddi durumlarının iyileştirilmesi ve yaşam standartlarının artırılması açısından büyük önem taşıyor. Torba yasa kapsamında emeklilere yönelik yapılan bu düzenleme, emeklilerin bayram sevincini artıracak nitelikte.

Kademeli Emeklilik ve Diğer Düzenlemeler:

Torba yasa kapsamında kısa çalışma gerekçelerine “genel salgın” durumunun da eklenmesi ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak için asgari prim ödeme gün sayısının 600’den 450’ye indirilmesi gibi önemli düzenlemeler bulunuyor. Ayrıca ilave istihdamın sağlanması ve özel politika gerektiren grupların istihdamının desteklenmesi için teşviklerin 31 Aralık 2025’e kadar devam edeceği ve uygulamanın 31 Aralık 2026’ya kadar uzatılabilmesi için Cumhurbaşkanına yetki verilmesi öngörülüyor.

Torba Yasa’nın Geleceği:

Torba yasa kapsamında kabul edilen 55 maddeye ek olarak diğer maddelerin ne zaman yasalaşacağı henüz netlik kazanmış değil. Ancak sürecin yakından takip edildiği ve yeni gelişmelerin aktarılacağı belirtiliyor. Torba yasa ile ilgili son gelişmeler ve yasalaşma süreci ile ilgili detaylar, kamuoyuna duyurulacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku