BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Torba Yasa Son Durum 2024! 3600 Ek Gösterge, 7200 Günden Emeklilik! 2. Torba Yasa Ne Zaman?

Türkiye’nin ekonomik ve sosyal düzenlemelerini içeren torba yasa, son dakika gelişmeleriyle gündemin merkezinde yer alıyor. 86 maddelik kanun teklifinin büyük bir bölümü kabul edilmiş ve Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Ancak, Meclis’ten geçmesi beklenen kalan maddeler, vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Torba yasa, 3600 ek gösterge, ev hanımlarına prim desteği, SSK ve Bağkur prim eşitlemesi gibi çeşitli düzenlemeleri içeriyor. Ayrıca, kademeli emeklilik konusu da gündemdeki yerini koruyor.

3600 Ek Gösterge ve Emeklilik Düzenlemeleri: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek gösterge düzenlemesini en yakın zamanda hayata geçireceklerini açıkladı. Bu düzenleme, birinci döneme yükselen devlet memurları için geçerli olacak. Ayrıca, Bağ-Kur prim ödeme gün sayısının 9000’den 7200’ye düşürülmesi konusundaki çalışmalar da devam ediyor.

Torba Yasa’nın Çıkışı ve Gelişmeler: Torba yasa maddeleri, içeriği ve yürürlüğe giriş tarihiyle ilgili gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Meclis’te görüşülecek olan ekonomik düzenlemeler, kabul edildikten sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Ancak, kalan maddelerin yasalaşacağı tarih henüz netleşmediği için konuyla ilgili gelişmeler takip edilmeye devam ediyor.

İşsizlik Sigortası Kanunu ve Emekli Maaşları: İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu düzenleme ile kısa çalışma ödeneğine ilişkin bazı değişiklikler yapıldı ve SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında artışlar gerçekleştirildi.

Türkiye’nin ekonomik düzenlemelerini içeren torba yasa, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Özellikle, 3600 ek gösterge ve emeklilik düzenlemeleri konusundaki gelişmeler yakından izleniyor. Meclis’te görüşülmekte olan yasa tasarısının kabul edilmesiyle birlikte, vatandaşlar yeni düzenlemelerin hayata geçişini bekliyorlar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku