BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Torba Yasa’da YOK YOK! Torba’nın Belli Olan Maddeleri! Kademeli Emeklilik, Taşerona Kadro, 3600 Ek Gösterge

Türkiye’nin gündemini meşgul eden Torba Yasası, son güncellemelerle beraber 25 Şubat 2024 tarihindeki gelişmelerle yakından takip ediliyor. Bu kapsamlı yasa tasarısı, ekonomik düzenlemeleri içeriyor ve özellikle 3600 ek gösterge, taşerona kadro ve kademeli emeklilik gibi konularda beklentileri karşılıyor. 26 Şubat itibariyle Torba Yasası’nda nelerin yer aldığı ve ne zaman Resmi Gazete’de yayınlanacağı merak ediliyor.

Torba Yasası, özellikle ekonomik düzenlemeleri kapsayarak dikkat çekiyor. Taşeron işçilere kadro, kademeli emeklilik, 3600 ek gösterge gibi önemli maddelerle dolu olan bu yasa tasarısının kabul edilmesiyle ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Bu yeni düzenlemelerin hayata geçmesiyle, özellikle emeklilerin Ramazan ve Kurban bayramlarında alacakları ikramiyelerin 3 bin TL’ye çıkarılması gibi önemli değişikliklerin yürürlüğe gireceği belirtiliyor.

Torba Yasası’ndaki gelişmelerin yakından takip edildiği bu süreçte, özellikle Meclis’ten geçen maddelerin Resmi Gazete’de ne zaman yayınlanacağı büyük bir önem taşıyor. Bu noktada, kamuoyu tarafından merak edilen konular arasında, 43 maddelik Torba Yasası’nın ne zaman yasalaşacağı ve içeriğinde hangi maddelerin yer aldığı bulunuyor.

Torba Yasası’ndaki güncellemeler arasında, kısa çalışma gerekçelerine “genel salgın” durumunun da eklenmesi ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmek için asgari prim ödeme gün sayısının 600’den 450’ye indirilmesi gibi önemli düzenlemeler yer alıyor. Ancak diğer maddelerin ne zaman yasalaşacağına dair net bir bilgi henüz verilmediği için, konuyla ilgili resmi açıklamaların beklenmesi gerekiyor.

Torba Yasası’nın son dakika gelişmelerini ve içeriğindeki ayrıntıları yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku