BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Torba Yasa’nın Belli Olan Maddeleri 2024! Erken Emeklilik, Taşerona Kadro, 3600 Ek Gösterge Ve Daha Fazlası

Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen torba yasa maddeleri, emeklilik reformu ve ekonomiyle ilgili düzenlemelerle dolu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın liderliğinde hazırlanan bu yasa tasarısı, emeklileri ve çalışanları yakından ilgilendiriyor. Özellikle kademeli emeklilik, 3600 ek gösterge, ev hanımlarına erken emeklilik gibi önemli düzenlemelerin yer aldığı torba yasanın ne zaman çıkacağı merak konusu.

İçerik:

Bu yıl, emekliler için büyük önem taşıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın liderliğinde hazırlanan emeklilik reformu kapsamında, torba yasa maddeleri bekleniyor. Ev hanımlarına prim desteği, kademeli emeklilik, 3600 ek gösterge, SSK ve Bağkur prim eşitlemesi gibi birçok çalışma bu yasa tasarısında yer alacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada, “Ev kadınlarımızla birlikte toplumsal ekonomik yaşam içerisindeyiz. Ev kadınlarına yönelik 3’te 1 prim desteği kapsamında çalışmalarımızı başlattık. İsteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz. Bu konuda kesinlikle bir sapma olmayacak. Bunun zamanı ve şartları oluştuğunda alandaki sendikalarımızdan, sivil toplum kuruluşlarından fikirler alacağız. Belli bir noktaya gelince Hazine ve Maliye Bakanlığımızın yetkilileri ile bir araya gelip düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Zaman olarak da orta vadede bu yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan ayrıca, SSK ve Bağ-Kur prim eşitlemesi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. “Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak durumundayız. Bunun dışında bir gelirimiz yok. Vatandaşlarımızı çalışma hayatında tutmaya çalışıyoruz. Bağ-Kur’ların 9000 gün olan prim ödeme gün sayısını 7200 güne düşürme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu seçim öncesi verilen bir sözdür. Mutlaka yerine getireceğiz. Bütçe disiplini doğrultusunda bu adımları atacağız.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Bakan Işıkhan, 3600 ek gösterge konusunda da açıklamalarda bulundu. “Birinci döneme yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini en yakın zamanda hayata geçireceğiz.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde değerlendirilen torba yasa tasarısının yürürlüğe girmesi için beklenen tarih netleşmedi. Ancak, son dakika gelişmeleri ve detaylar takip edilmeye devam ediyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku