BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

TSK’da Sözleşmeli Erlere Memuriyet Kapısı Açılacak mı? 2024 Yılında Beklenti Artıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), sözleşmeli olarak istihdam edilen erlere memuriyet kapısının açılıp açılmayacağı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada, TSK bünyesinde görev yapan ve kamuda 7 yıl hizmet süresini tamamlayan sözleşmeli erlere memuriyet hakkı verilip verilmeyeceği sorusu gündeme geldi.

Memuriyet Hakkı Talebi ve Asm Grup Elemanları Komisyonu Başkanı Büşra Şahiner’in Çağrısı

TSK’da sözleşmeli olarak görev yapan ve devlet memurları kanunu gereğince kamuda 7 yıl görev yapmış askerler, memuriyet sınıfına geçmek istiyor. Ancak, kanun hükmünde belirtilen atama haklarına rağmen, yönetmelik eksikliği nedeniyle memuriyet hakkı doğmadı.

Asm Grup Elemanları Komisyonu Başkanı Büşra Şahiner, 2011 yılında yürürlüğe giren yasaya göre 7 yılını dolduran askerlerin kamu kadrolarına atanma hakkının olduğunu belirtti. Ancak, henüz yönetmelik çıkmadığı için bu haklarını kullanamayan sözleşmeli erler, bu konuda çözüm bekliyor.

6191 Sayılı Kanun ve Sözleşmeli Erlere Getirilen Koşullar

6191 sayılı kanuna göre, sözleşmeli er adayları, askerî eğitime alınıp başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra en az üç yıllık sözleşme yapma hakkına sahiptirler. Ancak, yönetmelik eksikliği nedeniyle 7 yılını dolduran askerlerin memuriyet hakları hala gerçekleşmedi.

Seferberlik, savaş veya terörle mücadele durumlarında sözleşme süreleri, yaş sınırlaması olmaksızın uzatılabilir. Ancak, şu ana kadar yönetmelik çıkarılmadığı için memuriyet hakları gerçekleşmeyen askerler, bu konuda çözüm talebinde bulunuyor.

TSK bünyesinde görev yapan sözleşmeli erbaş ve erler, asker kişi sayılır ve belirtilen görevleri yerine getirirler. Ancak, 6191 sayılı kanunda belirtilmeyen durumlar için, erbaş ve erlere ilişkin hükümler uygulanır.

Memuriyet hakkı bekleyen sözleşmeli erlerin beklentisi, 2024 yılında yönetmelik çıkması ve memuriyet kapısının kendilerine açılması yönünde yoğunlaşıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku