Site icon Buzdağı Haber

Tüpraş’ın 140 Bin Ton Ham Petrol Taşıyan Gemisi St. Nikolas’ta İletişim Kesildi

Türkiye’nin önde gelen petrol rafinerilerinden biri olan Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (Tüpraş), Irak’tan alınan 140 bin ton ham petrol taşıyan St. Nikolas isimli gemi ile iletişimin kesildiğini duyurdu. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, gemiye ait olan Yunan armatör firması Empire Navigation’a ait olduğu belirtildi.

Tüpraş’ın Basra Limanı’ndan satın aldığı ve rafineriye taşınmak üzere yola çıkan 140 bin ton ham petrolü taşıyan St. Nikolas isimli gemi, Umman açıklarında 11 Ocak 2024 tarihinde saat 06:30 civarında iletişimini kaybetti. Şirket, olayın rafineri operasyonlarına herhangi bir etkisi olmadığını ve tüm operasyonların planlandığı gibi devam ettiğini vurguladı.

Gemide Türk mürettebat bulunmamakla birlikte, olayın ulusal ve uluslararası yetkililerle iş birliği içinde titizlikle takip edildiği belirtildi. Tüpraş, kamuoyunu konu hakkında bilgilendirirken, yaşanan durumun rafineri faaliyetlerine etkisi olmadığını vurguladı.

Olayın detayları ve gemi ile ilgili gelişmelerin izlenmeye devam edeceği belirtilirken, St. Nikolas’ın durumuyla ilgili çözüm sürecinin devam ettiği ifade edildi. Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde yaşanan bu olayın seyrini takip eden Tüpraş, kamuoyunu gelişmeler konusunda bilgilendirmeye devam edeceğini açıkladı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version