BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Başkan Bozkurt, Türk liderlerini anlattı

TESAM Başkanı Dr. İlyas Bozkurt’un katılımıyla, TESAM Tarih Akademisi’nde “Tarihin Seyrini Değiştiren Türk Liderler Konulu” sunumlar düzenlendi. 

TESAM Tarih Akademisi başladı. Tarihin kritik anlarını ve dönüm noktalarını şekillendiren Türk liderlerini incelemek amacıyla düzenlenen etkinliğe birbirinden önemli isimler katıldı. TESAM Genel Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe TESAM Başkanı Dr. İlyas Bozkurt, Prof. Dr. Kürşat Yıldırım, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Prof. Dr. Cihan Piyadeoğlu, Prof. Dr. Aydın Usta, Doç. Dr. Özgür Oral ve Dr. Zekeriya Türkmen katıldı. 

Akademinin ilk gününde TESAM Başkanı Dr. İlyas Bozkurt, “Tarihte Liderlik Misyonu ve Türk Lider Farkı” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

LİDER VE LİDERLİK MİSYONU

Sunumunda, liderlik kavramının tanımı ve liderlerin misyonunu ele alan Başkan Bozkurt, liderliğin insanları belirli amaçlar etrafında bir araya getirme ve bu amaçları gerçekleştirmek için organize etme becerisi olduğu vurgulayarak, liderliğin toplumu bir arada tutma misyonuna ışık tuttu.

TARİHSEL SÜREÇTE LİDERLİK

Tarihsel süreç incelendiğinde, farklı liderlik türlerinin de evirildiğini belirten Başkan İlyas Bozkurt, “Antik toplumlarda takım liderliği hakimken, ticari tarım toplumlarında teşkilat liderliği önem kazandı. Teşkilat liderliği, daha karmaşık bir liderlik yapısını gerektirdi” dedi..

Başkan Bozkurt ayrıca eski Türk anayasası olan “Töre”nin bazı hükümlerine de değinerek, bu hükümlerin, adalet, saygı, merhamet ve toplumsal düzen gibi temel ilkeleri içerdiğini madde madde inceleyerek anlattı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku