BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Türkiye’yi Sıcak Hava Dalgası Vuracak! İşte tarih ve etkilenecek iller

Dünya genelinde en sıcak günler yaşanırken, Türkiye’de de Meteoroloji Genel Müdürlüğü önemli bir uyarıda bulundu. Afrika üzerinden gelecek olan bir sıcak hava dalgasının ülkemize giriş yapacağı belirtildi. Meteoroloji yetkilileri, tarih vererek vatandaşları sıcaklıkların 50 dereceye kadar çıkabileceği konusunda uyardı. İşte bu sıcak hava dalgasından en çok etkilenecek olan iller:

50 DERECEYİ AŞMASI BEKLENİYOR

Dünya genelinde yaşanan sıcaklık rekorları ve El Nino etkisi, Türkiye’yi de etkisi altına almaya başladı. Uzmanlar, sıcaklıkların daha da yükseleceğini öngörüyor. Küresel ortalama sıcaklıklar, 3 Temmuz Pazartesi itibarıyla üst üste 3. kez rekor kırarak arttı. Bu duruma ek olarak, Meteoroloji’den yapılan kritik bir uyarıyla birlikte Türkiye, gelecek haftadan itibaren Afrika üzerinden gelecek sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya kalacak. Yurt genelinde etkili olması beklenen bu dalganın sıcaklıkları 45-50 dereceye kadar çıkartması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcak hava dalgasının en çok etkileyeceği illeri açıkladı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova gibi illerde sıcaklıkların 45 dereceye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor. Meteoroloji yetkilileri, yağışlı havanın çarşamba günü yurdu terk edeceğini belirtiyor.

ALARM DURUMU OLABİLİR

Sıcaklık rekorları, 12 Temmuz’dan itibaren başlayacak ve ülke genelinde etkisini gösterecek. Bu süre zarfında, vatandaşların sıcaklık artışına karşı dikkatli olmaları, güneşin zararlı etkilerinden korunmaları ve vücutlarını serin tutmak için gerekli önlemleri almaları önemlidir.

“YANGINLARA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI”

Diğer yandan sosyal medya üzerinden hava durumu ile ilgili bilgiler paylaşan Hava Forum da dikkat çekici bilgiler paylaştı. Özellikle bu hafta olası yangınlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Hava Forum,  “Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar günleri Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’da orman ve benzeri yangın riski “Very Extreme Danger” kategorisine, Marmara’da ise “Very High Danger” kategorisine çıkıyor.” bilgisini paylaştı.

Şırnak, Cizre’ye atıfta bulunan Hava Forum, “Bu bölgede sıcaklığın önümüzdeki hafta sonu 48-49 dereceye kadar çıkması tahmin ediliyor. Türkiye rekoru 49.0 derece ile Cizre’ye ait. Bu rekor kırılabilir.” dedi. 

EKSTRA ÖNLEMLER ALINMALI

El Nino’nun etkisiyle birlikte Türkiye, sıcaklık rekorlarına doğru ilerlerken, vatandaşlar günlük hayatlarında ekstra önlemler almalıdır. Su tüketimini artırmak, açık alanlarda fazla zaman geçirmemek, güneş kremi kullanmak, serin bölgelere sığınmak gibi önlemler sıcaklığın etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Uzmanlar, bu dönemde sıcaklık artışının devam edeceğini ve vatandaşların sağlıklarını korumak için gerekli tedbirleri almalarını önermektedir. Vatandaşlar, meteorolojik uyarılara dikkat etmeli ve sıcak hava dalgasıyla mücadele etmek için gereken önlemleri almalıdır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku