BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Ünlü hukukçu açıkladı: “O tarihte af çıkacak”

Cumhuriyet’in yaklaşan yıldönümü, Türkiye’deki cezaevlerinde bulunan milyonlarca mahkum ve aileleri için umut dolu bir bekleyişe neden oluyor. Genel af beklentileri her geçen gün artarken, bu konuda yaşanan gelişmeler Türkiye’nin gündemini meşgul ediyor. Mahkumlar ve aileleri, genel af çağrılarıyla birlikte ikinci bir şansın kapısının açılmasını umut ediyor.

Mevcut verilere göre Türkiye cezaevlerinde 356 bin 587 tutuklu ve hükümlü bulunuyor. Genel afın gelecek olup olmadığı, ne zaman çıkabileceği ve kapsamının nasıl olacağı konusundaki belirsizlikler vatandaşlar arasında büyük merak uyandırıyor. Özellikle AK Parti’den gelen af haberleri yakından takip ediliyor.

29 Ekim’de çıkabilir

Ceza Hukukçusu Ersan Şen, son günlerde genel af hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şen, katıldığı bir canlı yayın programında, “Af çıkacak, ancak özel mi, genel mi bilmiyorum, ancak size bir tarih vereyim” diyerek Anayasa Mahkemesi’nin özel afı genişletebileceğini ifade etti. Şen, 29 Ekim 2023 tarihine kadar af müjdesinin açıklanabileceğini öne sürdü.

Ancak, genel afın ne zaman çıkacağı ve kapsamının ne olacağı hakkında kesin bilgiler henüz netlik kazanmış değil. Konuyla ilgili gelişmeler ve resmi açıklamalar yakından takip edilmelidir.

“Genel af beklentisi artıyor”

Af beklentisi içerisinde olan STK’lar da kamuoyunu genel af çağrıları yaparak harekete geçirmeye çalışıyor. Adil Yaşam Derneği Başkanı M. Haluk Çavuşoğlu, cezaevi koşullarının insan haklarına uygun olmadığını ve cezaların ıslah edici olmaktan uzak olduğunu vurgulayarak genel af taleplerini destekledi.

Sonuç olarak, Türkiye’deki mahkumlar ve aileleri, genel af beklentisi içerisinde hükümetten gelecek af yasası gelişmelerini bekliyor. Ancak, genel afın ne zaman çıkacağı ve nasıl bir kapsama sahip olacağı konularında kesin bilgiler henüz elimizde değil. Kamuoyu bu konuyu yakından takip ederken, mahkumlar ve aileleri için umut dolu bir bekleyiş sürüyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku