BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

16 Milyon Emekliye Kira Yardımı! TBMM’den Emekli Vatandaşlara 11.335 TL Kira Yardımı

TBMM tarafından meclise sunulan yeni kanun teklifi, evi olmayan emeklilere kira yardımı ödenmesini öngörüyor. Bu gelişme, 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor. Ocak zammının ardından yapılan bu teklif, emeklilere yönelik önemli bir destek olarak değerlendiriliyor.

Ocak ayındaki zammın ardından TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, emeklilere yüzde 37,50 oranında zam yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı refah payı rakamıyla bu oran yüzde 42,50’ye revize edilmişti. Son açıklamayla birlikte memur ve emeklilere uygulanacak zam oranı yüzde 49.25 olarak kesinleşmişti.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi İle Gelen Kira Yardımı Müjdesi

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika müjdesi, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile geldi. Teklife göre, kendisine, eşine ve bakmakla yükümlü olduğu birinci derece yakınına ait tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulü olmayan emeklilere asgari ücretin üçte ikisi oranında kira yardımı ödenmesi talep ediliyor.

Teklifin yasalaşması durumunda, 2024 yılında belirlenen asgari ücret üzerinden hesaplanacak kira yardımı aylık 11.335 TL’ye kadar çıkacak. Kira yardımı, asgari ücrete yapılan zam oranında artacak ve asgari ücretin üçte ikisi olarak hesaplanacaktır.

CHP tarafından verilen bu kanun teklifi, emeklilere ev sahibi olmayanlara yönelik önemli bir destek olma potansiyeli taşıyor. Meclis’te oylanacak olan teklifin kabul edilmesi durumunda, milyonlarca emekli kira yardımından faydalanabilecek.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku