BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

18 İlde Yağış ve Fırtına Tehlikesi! Meteoroloji Kritik Uyarısında Bulundu

Ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Yağışlı havanın etkisiyle bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Sıcaklık:

Güneybatı kesimlerde hava sıcaklığı 2 ila 4 derece artacakken, Güneydoğu Anadolu’da 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Diğer yerlerde ise önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor.

Rüzgar:

Genellikle kuzey yönlerden esecek rüzgar, Güneydoğu Anadolu’da güney yönlerden esmesi bekleniyor. Rüzgarın hafif zaman zaman orta, yağış olan yerlerde kuvvetli olarak esmesi tahmin ediliyor.

Bölgesel Detaylar:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

Ege: Parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu hava hakim olacak. Doğu Akdeniz’de aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Hatay ve Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş’ın güneybatı ilçeleri ve Adana’nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Sivas çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bölgenin doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı görülmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Diyarbakır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Uyarılar:

  • Kuvvetli Yağış Uyarısı: Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
  • Hava sıcaklığının hissedilir derecede azalması nedeniyle, Marmara’nın güneyi ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu Bölgesi ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde zirai don olayları bekleniyor. Çiftçilerin ve tarımla uğraşanların bu duruma karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kaynak: https://www.gundemyeni.com/

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku