BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

OYAK’ta Nema Oranı Belli Oldu

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, son yıllarda zorlu ekonomik koşulların tüm dünyayı etkisi altına almasına rağmen, OYAK’ın 2022 yılında yüzde 90,1 kar payı ile üyelerinin birikimlerine sürdürülebilir getiri sağlama misyonunu başarıyla yerine getirdiğini belirtti.

OYAK, Türkiye’nin en büyük tamamlayıcı mesleki emeklilik fonu olarak, 63. olağan genel kurul toplantısını dün Ankara’daki yeni genel müdürlük binasında gerçekleştirdi. Genel kurulda açıklanan verilere göre, OYAK’ın 2022 yılı kar payı oranı yüzde 90,1 oldu. Salgın sonrası dönemde Rusya-Ukrayna gerilimlerinin yaşandığı, enflasyonist baskının ve resesyon beklentilerinin arttığı bir dönemde, OYAK’ın üyeleri için sağladığı enflasyonun üzerindeki kar payı oranı, altın, döviz kurları ve yatırım fonlarındaki yıllık artış oranının üzerinde gerçekleşti.

OYAK, üyelerinin birikimlerini verimlilik, sürdürülebilirlik ve sorumlu yatırım ilkelerine göre yönetme kabiliyetiyle son 20 yılın en yüksek kar payı oranını sağladı. 2022 yılı faaliyet raporuna göre, OYAK’ın toplam varlıkları bir önceki yıla göre yüzde 62 artarak 480 milyar TL’ye, konsolide net varlığı da yüzde 84 artarak 195 milyar TL’ye ulaştı. Ayrıca, konsolide hasılat yüzde 138 artarak 331 milyar TL’ye yükseldi.

OYAK Grubu şirketleri, 2022 yılı ihracatının yüzde 1,92’sini gerçekleştirerek 4,9 milyar dolarlık ihracat yaparak Türkiye ekonomisine katkı sağladı.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, 460 bin üyelerine sunulan hizmetleri geliştirmek ve güçlendirmek için sürekli çalıştıklarını belirterek, son 7 yılda ülke ve portföy çeşitliliğinde fırsat yaratan büyüme politikalarını başarıyla hayata geçirdiklerini vurguladı. Erdem, kuruluşlarından beri önceliklerinin üyelerinin refahını hedeflemek olduğunu söyledi. 

Şirketin yaptığı yatırımlarla ülkenin rekabet gücünü uluslararası ölçekte artırdıklarını, coğrafi dağılımını genişletirken öz kaynaklarını son 7 yılda yüzde 768 artırdıklarını belirtti. Erdem, tarım ve gıda güvenliğinin milli güvenlik meselesi haline geldiği, enerji arz güvenliğinin ekonomilerin kaderini belirlediği bir dönemde stratejik sektörlere girerek istikrarlı şekilde büyümeye devam ettiklerini ifade ederek, tüm dünyayı etkisi altına alan zorlu ekonomik koşullara rağmen 2022 yılında yüzde 90,1 kar payı ile üyelerinin birikimlerine sürdürülebilir getiri sağlama misyonlarını başarıyla yerine getirdiklerini açıkladı.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, OYAK’ın sürdürülebilir büyüme stratejisi sayesinde başarılı bir performans sergilediğini ve yüksek kar payı oranıyla üyelerine değer sağladığını belirtti. Bugün OYAK, 7 farklı coğrafi bölgede, 6 farklı kıtada, çevik bir organizasyon yapısıyla faaliyet gösterdiği sektörlerde aralıksız üretim gerçekleştiriyor.

OYAK’ın son 7 yılda gerçekleştirdiği dönüşüm ve yeniden yapılanma, sürdürülebilir büyüme getirdi ve Cumhuriyetimizin 100. yılında elde edilecek kazanımlar, OYAK’ı geleceğe hazırlama yolculuğunun adımları olacak. Erdem, gelecek yıllarda da yeni bakış açılarıyla fırsatları değerlendirerek OYAK tarihine iz bırakacak başarılara imza atacaklarını ifade etti. OYAK bugün, 38 bini aşkın nitelikli insan kaynağı ile 24 ülkede küresel bir oyuncu olarak faaliyetlerini sürdürüyor ve insan kaynaklarının gelişimine öncelik veriyor. Erdem, bugüne kadar çalışanlarına kişisel ve kariyer gelişimleri için verilen eğitimlerin kişi başına 140 saati bulduğunu da belirtti.

Savaş Erdem, OYAK ve OYAK Grubu şirketlerinin iklim değişikliği konusunda duyarlı olduklarını vurgulayarak, gelecek nesillere karşı sorumluluklarının farkında olduklarını belirtti. Bu doğrultuda, çevreye duyarlılık ve temiz enerji kaynaklarına yönelik yeni yatırımlar yaparak, mevcut yatırımlarını dönüştürmek için çalıştıklarını ifade etti. 2022 yılında gerçekleştirdikleri yenilenebilir enerji yatırımlarıyla öz tüketimlerini karşılamayı, enerji maliyetlerini azaltmayı ve karbon ayak izlerini minimuma indirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. Ayrıca, çevreye duyarlı, sağlam kurumsal yapıya sahip ve operasyonel verimliliği yüksek ürünler geliştirmeye büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

OYAK Genel Müdürü Savaş Erdem, OYAK’ın faaliyet gösterdiği sektörlerde karlılık hedefiyle hareket ederken, her zaman “Aktüeryal Denge”, “Bireysel Eşitlik” ve “Kaynakların Adil Dağılımı” prensiplerini benimsediğini söyledi. OYAK, şirket portföylerini geliştirerek verimliliklerini artırırken, son 7 yılda üyelerinin birikimlerini en doğru şekilde yöneterek refahlarını artırdı. 

Erdem, 2022 yılında Emekli Maaşı Sistemi’ne katılım oranının yüzde 86 olduğunu ve yasal üyelerin sistemdeki katılım oranının yüzde 90’a ulaştığını belirtti. Bu, EMS kurulduğundan beri en yüksek katılım oranıdır ve üyelerin kuruma olan güveninin bir göstergesidir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku