BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

2. el araç ithalatı olacak mı?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el araç satışlarıyla ilgili yeni tedbirleri açıkladı. Bakan Bolat, 15 Temmuz itibarıyla ilan sitelerinde sıfır araç satış fiyatından daha yüksek ikinci el fiyatı koymamanın zorunlu olduğunu belirtti. İlanları bu kurala uymayanlar uyarılacak ve uyarıya rağmen uyulmazsa 300 bin liraya kadar ceza kesileceği ifade edildi. Ayrıca, Türkiye Noterler Birliği ile işbirliği yapılacak ve noterler, 15 Temmuz itibarıyla yılda üçten fazla bireysel satışı ticari satış olarak kabul etmeyecek.

PİYASADA AÇ GGÖZLÜLÜK VAR

Bakan Bolat, otomotiv sektörünün fahiş fiyatlar ve stokçulukla anılmasının istenmediğini ve sektör temsilcilerinin yapılan yönetmelik değişikliklerine tam destek verdiklerini dile getirdi. Ayrıca, ikinci el araç piyasasında aç gözlülük uygulamalarının olduğunu ve spekülasyon amaçlı ticari faaliyetlere dikkat çekti.

OLUMLU SONUÇLAR OLDU

Tedbirlerin ilk sonuçlarının olumlu olduğunu belirten Bakan Bolat, ikinci el satışların gevşediğini ve daha yüksek fiyatlı ikinci el satışlarının sıfır araç satış fiyatına doğru bir ivme kazandığını söyledi. Ancak istikrarın sağlanması için birkaç hafta daha süre gerektiğini belirtti.

2. EL ARAÇ İTHALATI OLACAK MI?

Bakan Bolat, ikinci el otomobil ithalatına ilişkin haberlerin doğru olmadığını ifade etti. Ayrıca, KDV düzenlemesiyle ilgili olarak fiyatlara KDV artışından daha yüksek zam yapılıp yapılmadığının denetlendiğini belirtti.

Ticaret Bakanlığı ekiplerinin, bireysel araç satışlarında kılık-kıyafet değiştirerek denetimler yaptığı bilgisini paylaşan Bakan Bolat, yılda üçten fazla satış yapan 4 bin 800 kişi tespit edildiğini ve savunmalarının alındığını söyledi. Bu kişilerin bireysel olarak satış yapmalarının yanı sıra galerilerde veya bayilerde çalışanlar, akrabaları aracılığıyla yapılan satışlar gibi çeşitli yöntemlerle satış yaptıkları belirlendi. İlgili kişilere cezaların gönderileceği ifade edildi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku