BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

2000 Sonrası SGK Girişlilere Erken Emeklilik Müjdesi! Yeni EYT’de (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) işte 7 Maddelik Şartlar

Seçim sonrasında gerçekleştirilecek geniş kapsamlı reformlarla, vatandaşların gelirlerini artırmayı hedefleyen önemli düzenlemeler hayata geçirilecek. Bu reformlar arasında erken emeklilik, kira düzenlemeleri, 3600 ek gösterge gibi konular yer alacak. Aynı zamanda çalışma hayatı ve sosyal güvenlikle ilgili önemli adımlar atılacak.

Öncelikli olarak, emeklilik sistemi üzerinde yapılacak reformlarla daha adil bir sistemin oluşturulması hedefleniyor. Kadınlar ve Bağ-Kur’lular için emeklilik sürelerinin kısaltılması ve daha avantajlı koşulların sunulması planlanıyor.

Taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci de önemli bir adım olacak. Yaklaşık 100 bin taşeron işçi, beklenen düzenlemeyle kadroya alınacak ve böylelikle güvence altına alınmış bir çalışma ortamı sağlanacak.

Kamu görevlilerine ek gösterge sağlanması da gündemde yer alıyor. Bu düzenlemeyle yaklaşık 470 bin kamu görevlisine ek gösterge verilerek maaşlarında artış sağlanacak.

Memurlar ve emekliler için de iyileştirme düzenlemeleri yapılacak. Memur maaşları Temmuz ayında yüzde 6 zam alacak ve enflasyon farkı da yansıtılacak. En düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek ve genel maaş düzenlemesi yapılacak.

Meclis’in gündeminde ayrıca 3600 ek gösterge düzenlemesi bulunuyor. Bu düzenlemeyle birinci dereceye gelen tüm kamu görevlileri, 3600 ek gösterge avantajlarından yararlanabilecek.

Ağustos ayıyla birlikte toplu sözleşme görüşmeleri başlayacak ve memurlar ile memur emeklileri için 2024-2025 döneminde uygulanacak zam oranları ve mali-sosyal haklarda iyileştirmeler kararlaştırılacak.

Asgari ücret belirlenirken de enflasyon oranı ve refah payı dikkate alınacak. Asgari ücret artışının, çalışanların yanı sıra işsizlik maaşından stajyer ücretine ve iş göremezlik ödeneğine kadar birçok geliri etkileyeceği belirtiliyor.

Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) çalışan 100 bin taşeron işçinin kadroya geçiş sorununun da çözülmesi planlanıyor. Bu düzenlemeyle işçilerin hakları korunacak ve istikrarlı bir çalışma ortamı sağlanacak.

Yeni Meclis ve hükümetin bu adımlarla çalışma hayatını ve sosyal güvenliği güçlendirmesi, işçilerin haklarını koruma ve refah seviyelerini yükseltme amacı taşıdığı düşünülüyor. Bu önemli kararların, vatandaşların gelirlerini artırma ve daha adil bir çalışma ortamı sağlama yönünde olumlu etkileri olması bekleniyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku