BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

2000 Sonrası SGKlılar Çözüm Bekliyor

2000 sonrası SGK’lılar, emeklilik hakları için mücadele ederken tepkilerini de sosyal medya üzerinden gösteriyorlar. Ayrıca CİMER başta olmak üzere ilgili makamlara gönderdikleri dilekçeler ve mektuplar aracılığıyla, yaşadıkları sıkıntıları ayrıntılı bir şekilde aktararak korumayı savunma çabası içindeler.

2000 yılından sonra SGK mağdurları, emeklilik hakkını elde etmek için kararlı bir şekilde mücadelelerine devam etmekte.

Ferhat Salman, Staj ve Çıraklık Mağdurları Hakkında Açıklama Yaptı

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içermektedir ve TBMM Genel Kurulu’nda kabul adilmişti.

Ancak, 2000 sonrası SGK’lılar yasanın kapsamına alınmaması nedeniyle mağduriyetleri giderek büyümektedir. Bu vatandaşlar, aynı prim ve yaş şartlarını yerine getirdikleri diğer vatandaşlardan 17 yıl sonra emekli olmalarına tepki göstermektedir. Özellikle 8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarla aynı şartlardan yararlanmak isteyenler, bu mağduriyetin giderilmesi için bir çalışma yapılmasını talep etmektedir.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için Prim ve Yaş Şartları Yeniden Değerlendiriliyor: 40-42 Yaşında Emeklilik Geliyor, 2000 Sonrasına Dikkat!

2000 sonrası SGK’lılar, seçim öncesi bu mağduriyetin çözülmesini talep etmektedir ve Twitter gibi platformlarda yetkililere seslenerek dikkat çekmektedir. Cumhurbaşkanlığı CİMER başta olmak üzere ilgili makamlara yazılan dilekçe ve mektuplar aracılığıyla da sorunlarını anlatmaya devam ediyor.

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yeni müjdeler vereceğiz.” açıklaması, 2000 sonrası SGK mağdurlarına umut vermişti. Ancak henüz konuyla ilgili açıklama yapılmaması mağdurları tepkisine neden oluyor. Uzun süredir emeklilik hakları için mücadele eden bu kişiler, gözlerini seçimden önce verilecek müjdeli habere çevirmiş durumda.

Kendilerini oy deposu olarak gören siyasetçilere gereken dersi sandıkta vereceğini de belirten 2000 sonrası SGK mağdurları, emekli olmanın kendilerine verilen en doğal hak olduğunu belirtiyorlar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku