BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

2023 EYT Başvuru Sonuçları E-Devlet Takip Ekranı ve Başvuru Süreci

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu son yıllarda Türkiye’nin gündeminden düşmeyen bir konu haline geldi. EYT mağdurları, emeklilik yaşını doldurmalarına rağmen prim gün sayılarının yeterli olmaması nedeniyle emekli olamadıklarını belirterek haklarının iadesini talep ediyorlar.

Bu konuda adımlar atılmaya devam ediyor ve EYT başvuru sonuçları da merakla bekleniyor. Başvurularını tamamlayan EYT’liler, sonuçlarını öğrenmek için DYS evrak takip numarası ile sorgulama yapabilecekler.

Geçtiğimiz mart ayında başvurusunu tamamlayan EYT’liler, 14 Nisan 2023 tarihinden itibaren maaşlarını ve bayram ikramiyelerini almaya başladılar. Ancak, başvurusunu daha yeni tamamlayanlar ise sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda endişe ediyorlar.

EYT başvuru sonuçları, e-Devlet üzerinden veya SMS yoluyla öğrenilebilecek. Başvuru sonuçları için e-Devlet takip ekranı kullanılabilecek. Başvuru sonuçları açıklandıktan sonra EYT’liler, emekli olup olamayacaklarını öğrenebilecekler.

EYT mağdurlarının talepleri konusunda devam eden çalışmalar var. Ancak, emeklilik sisteminin değiştirilmesi gerektiği düşüncesinde olanlar da mevcut. Tartışmalar devam ederken, EYT başvuru sonuçları için yapılan açıklamalar da büyük önem taşıyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için emeklilik başvuru sonuçları oldukça önemli bir konu haline geldi. EYT başvuru sonuçlarının açıklanacağı resmi bir tarih bulunmasa da, başvuruların tamamlandıktan 1 hafta-15 gün sonra açıklanması bekleniyor. Peki, EYT başvuru sonuçları nasıl sorgulanacak?

EYT başvuru sonuçları, SGK’nın DYS Evrak Takip sayfasına e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek. EYT başvurusu yapanlar, DYS Evrak Takip numarası ile başvuru sonuçlarını öğrenebilecekler. Ayrıca, emekliliğe hak kazananlar ilk maaşlarını başvuru dilekçesi verilip süreç sona erdikten sonraki ay başından itibaren alabilecekler.

EYT başvuru işlemleri de e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. SGK tarafından paylaşılan videoda emeklilik başvuru adımları şu şekilde anlatıldı:

Öncelikle, e-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama kısmına aylık, emekli ve gelir kelimelerinden birini yazarak, çıkan sonuçlardan gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi sekmesine tıklanacak. Sonrasında ise gelen ekranda yeni başvuru sekmesi tıklanacak ve tahsis talep türü olarak yaşlılık aylığı seçilecek. Aylık talep edecekler SSK kapsamında ise 4A SSK, Bağkur kapsamında ise 4B Bağkur seçeneği işaretlenecek. TC kimlik numarası, ad-soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana otomatik gelecek. Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek, açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak. Diğer iletişim bilgileri de doldurulacak. “Aylık alıyor mu?” sorusunda da evet ya da hayır cevabı mutlaka işaretlenmeli. Sonraki ileri butonuna basılacak ve başvur butonuna basılarak bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku