BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

2023 KYK Yurt Sonuçları ve Yurt Ücretleri: Öğrencileri Neler Bekliyor?

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt sonuçları ve yurt ücretleri, üniversiteye yeni başlayan ve ara sınıf öğrencileri için büyük bir öneme sahiptir. KYK yurt başvuruları sona erdikten sonra, sonuçların ne zaman açıklanacağı ve yurt ücretlerinin ne kadar olacağı gibi konular öğrencilerin merak ettiği başlıklar arasında yer alır. İşte 2023 KYK yurt sonuçları ve yurt ücretleri hakkında bilinmesi gerekenler:

KYK Yurt Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK yurt başvuruları 2 Eylül tarihinde sona erdi. Başvuruların tamamlanmasının ardından öğrenciler KYK yurt sonuçlarını beklemeye başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), yurt başvuru sonuçlarını genellikle başvurunun tamamlanmasının ardından birkaç hafta içinde açıklar. Ancak kesin bir açıklama tarihi henüz belirlenmedi. Açıklama tarihi GSB tarafından duyurulduğunda, öğrenciler sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden sorgulayabilecekler.

KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?

KYK yurtlarında öğrencilere sunulan konaklama hizmeti, yurt tiplerine göre farklı ücretlendirilir. KYK’da toplam altı tip yurt bulunmaktadır ve her birinin aylık ücreti farklıdır. İşte KYK yurt tipleri ve aylık ücretleri:

  1. KYK Tip 1 Yurtları: Aylık 345 TL
  2. KYK Tip 2 Yurtları: Aylık 405 TL
  3. KYK Tip 3 Yurtları: Aylık 405 TL
  4. KYK Tip 4 Yurtları: Aylık 480 TL
  5. KYK Tip 5 Yurtları: Aylık 510 TL
  6. KYK Tip 6 Yurtları: Aylık 570 TL
Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku