BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

2023 YKS Soru Çalındı İddiaları, Sınav İptal Olabilir: Öğrenciler ve Aileler Endişeli

Bu yıl gerçekleştirilen 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ÖSYM’ye rekor düzeyde başvuru yapıldı. ÖSYM’nin açıklamasına göre, 3 milyon 527 bin 463 aday YKS’ye katılmak için başvuruda bulundu. Bu yüksek rakam, öğrencilerin iyi bir üniversiteye girebilmek için gösterdikleri emeği ve sınava verdikleri önemi gösteriyor. Birçok öğrenci gece gündüz çalışarak, aileler de büyük fedakarlıklar yaparak çocuklarını dershanelere gönderdi.

Soruların Çalındığı İddiaları ve İnternet Üzerinden Satış

Ancak, 2023 YKS sorularının çalındığı ve internet üzerinden satıldığı iddiaları ortaya atıldı. 27 Mayıs’ta başlayan internet ilanları ve konuşmalar, sınava bir hafta kala, 10 Haziran’da zirveye çıktı. Birçok forumda ilgili başlıklar açıldı ve bu iddialar sosyal medyada hızla yayıldı.

Dark Web’de “Agora Market” isimli bir kullanıcının, 2023 YKS sorularını 7 dolara sattığı iddia edildi. İddialara göre, Temel Yeterlilik Testi (TYT) soruları 3 bin dolardan, Alan Yeterlilik Testi (AYT) soruları ise 4 bin dolardan satılıyordu. Forumlarda yer alan yazışmalarda, soruları satın aldığı iddia edilen bazı kullanıcıların birbirlerini uyardığı görüldü.

Soru Fullenmemesi ve Kitapçığın Üzerinde İşlem Yapılması Uyarıları

Forumlarda dikkat çeken bir diğer nokta ise, sınav sorularının “fullenmemesi” gerektiği ve kitapçığın üzerinde işlem yapılmasının önemli olduğu yönündeki uyarılardı. Bu tür uyarılar, soruların çalındığı iddialarını güçlendirdi.

Soruların Satın Alınması ve Farklı Sınavlara Giriş İddiaları

İddialara göre, sınav sorularını 7 bin dolara satın alan bazı kullanıcılar, daha düşük bir fiyatla başka sınavlara girecek olan öğrencilere soruları sattı. Bu tür yazışmalar da forumlarda görüldü.

ÖSYM’den Resmi Açıklama Bekleniyor

Şu an için, ÖSYM’den konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Milyonlarca öğrenci ve aileleri, sonuçları merakla beklemekte ve konunun açıklığa kavuşmasını istemektedir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku