BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

2024 Asgari Ücret Belirleme Sürecinde Farklı Meslek Kolları Temsil Edilecek

2024 yılı için asgari ücret belirleme süreci başlıyor ve bu yıl Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda farklı meslek kollarından işçiler de masaya oturacak. Komisyon, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik bir heyete sahip. Türk-İş, bu yıl komisyonda farklı meslek kollarından 4 asgari ücretliyi temsil etme hakkına sahip olacak.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Komisyonda 5 kişilik Türk-İş heyetinde bu yıl farklı mesleklerden asgari ücretli 4 işçi yer alacak. Türk-İş yönetiminden bir sendikacı ile sendikalı olmayan garson, akaryakıt pompacısı, berber ve kasap gibi farklı mesleklerden 4 işçi kardeşimiz görüşmelerde milyonlarca asgari ücretliyi temsil edecek” dedi.

Bu gelişme, asgari ücretlilerin sesini daha etkili bir şekilde duyurmasına ve belirlenen ücretin daha adil bir şekilde belirlenmesine olanak tanıyacak.

Asgari Ücret Zammı Beklentileri:

Henüz resmi bir açıklama olmamakla birlikte, asgari ücret zammıyla ilgili beklentiler yüzde 40 ila 50 arasında olduğu yönünde. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon beklentisi ise yüzde 34,62.

Şu anki durumda asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira olarak belirlenmiş durumda. Vergiler ve kesintiler düşüldüğünde ise net maaş 11 bin 402 lira olarak uygulanıyor.

Bu yılki asgari ücret belirleme sürecinde farklı meslek gruplarının doğrudan temsil edilmesi, işçi sendikalarının uzun süredir dile getirdiği bir talebin karşılanması anlamına geliyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku