BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

2024 Yılında ABD’den Satın Alınabilecek En İyi Temettü Hisse Senetleri

Öncelikle bu yazı bir yatırım tavsiyesi değildir. Bilgi amaçlı hazırlanmıştır. 2023 çoğu temettü hissesi için unutulabilir bir yıldı. Büyüme ve teknoloji yatırımları hızla artarken, birçok gelir yatırımı da çöpe gitti. Aslına bakılırsa, çok sayıda birinci sınıf şirket, benzeri görülmemiş ekonomik olaylar kombinasyonu sayesinde son yılların en kötü hisse fiyat düşüşlerini yaşadı. Enflasyondaki artış ve alışılmadık derecede yüksek faiz oranları, yatırımcıları portföylerini yeniden değerlendirmeye zorladı. Ve giderek artan sayıda insan, nakit ve sabit getirili alternatiflere yatırım yapmak için temettü hisselerini satıyor.

The Best Dividend Stocks to Buy in the USA in 2024

Temettü hisselerinden vazgeçmenin zamanı geldi mi? Hiç de bile. Aslında ufukta ekonomik riskler varken, bu 15 önde gelen temettü hissesini satın almak için harika bir zaman olabilir. Bugün sağlam pazarlıklar bunlar ve hem istikrarlı bir gelir hem de ileriye dönük olarak artan hisse fiyatları beklentisi sunuyorlar. İşte 2024 için satın alınabilecek en iyi temettü sağlayan 15 hisse senedi:

Verizon Communications Inc. ( VZ )

Telekom sektörü için en kötüsü sona erdi gibi görünüyor. Verizon, telekomünikasyon firması için parlak bir geleceğin ortasında bugün 30 dolardan yaklaşık 38 dolara yükseldi. Verizon, 5G ağlarına yoğun yatırım yaptığı için büyük bir harcama döngüsüne yakalandı. Bu yatırımların geri dönüşü beklenenden daha yavaş oldu. Artan faiz oranlarını da hesaba katınca yatırımcılar firmanın büyük borç yükünden endişe duyuyor.

Ancak artık Hazine tahvil getirilerindeki son düşüş bu korkuları hafifletmeye başlayacak. Ve rekabet istikrar kazanıyor gibi görünüyor; Verizon yönetimi, bu harcama döngüsünün zirvesini aştığını ve nakit akışlarının 2024’e doğru daha güçlü olacağını belirtti. Son toparlanmanın ardından bile Verizon hâlâ derin bir değer; hisseler 8 kat ileri kazanç sağlar ve %7,2 temettü getirisi sunar.

ABD BORSASI

Hormel Foods Corp. ( HRL )

Hormel Foods, et ve protein ürünlerine odaklanan paketlenmiş bir gıda şirketidir. GLP-1 zayıflama ilaçlarının yükselişi, Hormel de dahil olmak üzere çoğu yiyecek ve içecek stokunu korkuttu. Ancak Hormel mevcut koşullarla baş etme konusunda çoğu kişiden daha iyi bir konumda. Hormel’in fındık, fasulye ve taze ve hazır etler gibi protein ve besin açısından zengin gıdalara odaklanması, atıştırmalık ve abur cuburların kilo kaybına ilişkin değişen trendler nedeniyle azalmasına rağmen şirketin satışlarını sürdürmesine olanak tanıyacak.

Hormel hisseleri bu yıl parçalandı ve hisseler son zamanlarda çok yılın en düşük seviyelerine geriledi. Bu, hisse senedinin temettü getirisini %3,5’e çıkarırken, hisseler yalnızca 21 kat ileri kazanç karşılığında satılıyor. Enflasyon ılımlılaştıkça ve canlı hayvan fiyatları istikrara kavuştukça, Hormel’in 2024’te artan kar marjları ve olumlu bir kar görünümü elde etmesi bekleniyor.

Diageo PLC ( DEO )

Diageo dünyanın en büyük alkol şirketlerinden biridir. Merkezi Birleşik Krallık’ta bulunan şirket, Guinness birasının yanı sıra Smirnoff, Don Julio, Johnnie Walker, Baileys ve daha pek çok alkollü içki markası üretiyor. Günümüzün Diageo’su 1997’de kurulurken, orijinal Guinness bira fabrikası 1759’da kuruldu. Diageo gibi alkol şirketleri, sektörün istikrarı sayesinde çok uzun bir faaliyet geçmişine sahip. Alkol talebi, ekonomik koşullar ne olursa olsun aynı seviyede olma eğilimindedir ve Diageo’nun geniş marka yelpazesi, onu bireysel yüksek alkollü içki kategorilerindeki talep dalgalanmalarından yalıtır.

Ancak gıda şirketlerinde olduğu gibi Diageo ve diğer alkollü içki şirketleri de son zamanlarda düşüş yaşadı. Kilo verme ilacı korkuları sektörü vurdu ve Diageo, Latin Amerika ve Karayip pazarlarına ilişkin bir satış uyarısıyla olumsuzluğu daha da artırdı. Ancak Diageo hisseleri 2008 mali krizinden bu yana neredeyse en düşük fiyat-kazanç oranına geriledi ve bu da muazzam bir satın alma fırsatı yarattı.

Unum Group (UNM)

Unum bir hayat sigortası şirketidir ve aynı zamanda sakatlık ve kaza sigortası gibi benzer poliçe türleri de sunmaktadır. Beklenenden daha zayıf üçüncü çeyrek kazanç raporunun ardından UNM hisseleri keskin bir düşüş yaşadı. Ancak bu fiyatla Unum, altı kattan daha az vadeli kazanç elde edecek ve defter değerinden indirimli satış yapacak.

Ayrıca Unum’un kar görünümü de iyileşti. Daha yüksek faiz oranları, şirketin yatırım portföyünün sabit gelirli kısmından daha fazla getiri elde etmesine olanak tanır. Ve eğer bu ilaçlar diyabet ve diğer ilgili kronik hastalıklarda sağlık sonuçları üzerinde büyük bir olumlu etki yaratırsa, GLP-1 ilaçları maliyet açısından yardımcı olabilir. Unum ucuz, %3,3 getiri sağlıyor ve Amerika’nın diyabet sorununu kontrol altına almaya başlaması durumunda büyük bir yükseliş potansiyeli var. Bütün bunlar 2024 yılında UNM hisseleri için olumlu bir görünüm oluşturuyor.

FMC Corp. ( FMC )

FMC dünyanın en büyük patentli bitkisel kimyasal şirketlerinden biridir. Çeşitli mahsullerde verimi artırmak için kendi benzersiz formülasyonlarını tasarladı ve aynı zamanda daha geniş bir ürün portföyü sunmak ve çiftçilere geniş bir yelpazede kimyasal çözümler sunmak için kendi endüstrisindeki diğer firmaları da satın alıyor. Emtia fiyatlarına bağlı birçok şirket gibi FMC de 2022’de yüksek bir kârlılık elde etti. Ukrayna’nın işgali birçok tarım pazarında aksamalara neden oldu ve bu da FMC gibi şirketler için daha yüksek fiyatlara ve daha büyük marjlara yol açtı.

Ancak Güney Amerika gibi diğer pazarların Doğu Avrupa’daki boşluğu doldurmak için yoğun ekim yapması nedeniyle tahıl fiyatları 2023’te büyük ölçüde düştü. Düşen talep ve düşen marjlar FMC’nin hisse senedi fiyatında çöküşe neden oldu. Aslında hisseler geçtiğimiz yıl %50’den fazla düştü. Bu, hisse senedini ileriye dönük kazançların yalnızca 13 katına düşürdü ve bu, kazançların da geçici olarak düşük seviyede olmasıyla birlikte. Hisse fiyatındaki düşüşle birlikte temettü verimi de %4’e kadar çıkıyor.

ABD BORSASI

Fidelity National Information Services Inc. (FIS)

Fidelity National Information Services, finans sektörüne hizmet veren bir teknoloji şirketidir. Mobil ve çevrimiçi bankacılık hizmetleri, dolandırıcılık tespiti, risk yönetimi, elektronik fon yönetimi, emeklilik ve varlık yönetimi çözümleri ve diğer çeşitli yazılımlar sağlar.

FIS hissesi 2021 zirvesinden bu yana değerinin neredeyse üçte ikisini kaybetti. Bu, ödeme endüstrisindeki acımasız satışların ortasında gerçekleşti. E-ticaretin ivmesi önemli ölçüde yavaşlarken, yatırımcılar ödeme sektörüne havlu attı. Enflasyon ve olası bir durgunluk, diğer potansiyel olumsuzluklar olarak karşımıza çıkıyor. Ancak Fidelity National Information Services söz konusu olduğunda satışlar çok aşırı boyutlara ulaştı. Ve operasyonlar iyi gidiyor; analistler şirketin 2024’te hem üst hem de alt sıralarda büyümeye döndüğünü öngörüyor. Ünlü değer yatırımcısı Seth Klarman, FIS hisselerinde önemli bir pozisyon aldığından görünüşe göre bu olumlu görünüme katılıyor.

Exxon Mobil Corp ( XOM )

Petrol stoklarına bir kez daha bakmanın zamanı geldi. Karışık bir 2023 yılının ardından petrol, doğal gaz ve diğer ilgili ürünlerin fiyatları 2024’e doğru düşüş gösterdi. Yatırımcılar, özellikle Çin gibi gelişmekte olan piyasalarda yavaşlayan bir ekonominin petrolün yükselişini sınırlayacağından endişe ediyor. Ve bu makul bir endişe. Ancak bu durum Exxon’un hisse senedi fiyatlarına zaten yansıdı; hisseler yakın zamandaki en yüksek seviyelerine göre %15’ten fazla düşüş yaşadı. Petrolün varil başına hala 70 dolar civarında olduğunu hatırlamak önemli; Exxon ve diğer büyük entegre enerji üreticileri 70 dolarlık petrolden bol miktarda para kazanıyor. Bu, son derece kârlı kimyasallar ve rafineri işletmesi sayesinde özellikle Exxon Mobil için geçerli. Exxon hisseleri kazancın yaklaşık 10 katı kadar işlem görüyor ve %3,8 temettü getirisi sunuyor.

Enbridge Inc. ( ENB )

Enbridge, Kuzey Amerika’nın en büyük orta ölçekli enerji şirketlerinden biridir. Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika’da çok çeşitli boru hatlarını ve diğer enerji lojistiği varlıklarını kontrol ediyor. Boru hatları arzu edilen bir varlık sınıfıdır: Bunlar istikrarlı, enflasyona karşı korumalı nakit akışı sağlayan uzun ömürlü varlıklardır. Politikacıların ve çevrecilerin yeni boru hatları inşa etme veya mevcut boru hatlarını genişletme yoluna daha fazla engel koyması, halihazırda faaliyette olan boru hatlarının çevresinde kıtlık yarattı. Enbridge’in büyük borç yükü göz önüne alındığında, yüksek faiz oranları yatırımcıları endişelendiriyor. Bununla birlikte, Enbridge’in işinin istikrarlı hizmet benzeri doğası, önümüzdeki yıllarda da gelişmeye devam etmesini sağlamalıdır. Hisselerin getirisi şu anda %7,6.

Goldman Sachs Group Inc. ( GS )

Goldman Sachs, Amerika’nın en büyük ve en başarılı yatırım bankalarından biridir ve aynı zamanda bireysel bankacılık bölümüne de sahiptir. Banka ticaret becerisiyle tanınıyor; Goldman Sachs, 2008’deki konut çöküşü gibi daha önceki krizleri ustalıkla yönetmişti. Ancak firma tescilli ticaretten çok daha fazlasını yapıyor. Sermaye piyasaları bölümü, ilk halka arzlar (IPO’lar), ikincil arzlar, tahvil yüklenimi ve birleşme ve satın alma danışmanlığına ilişkin sigortalama alanında baskın bir güçtür. Sermaye piyasaları 2023’te toparlanırken Goldman Sachs’ın halka arz ve diğer aracılık işlerinde daha fazla hareket görmesi bekleniyor. Goldman Sachs hisseleri 2021’den bu yana neredeyse yatay seyrediyor. İyileşen ekonomik görünümle birlikte hisselerin 2024’te yeni zirvelere doğru ilerlemesi bekleniyor.

National Storage Affiliates Trust (NSA)

National Storage Affiliates , kişisel depolama pazarına odaklanan, hızla büyüyen bir gayrimenkul yatırım ortaklığı veya GYO’dur. On yıl önce kurulan bu şirket, piyasadaki en yeni büyük kişisel depolama GYO’larından biridir. 2018’den bu yana yıllık geliri 329 milyon dolardan 800 milyon doların üzerine çıktı. İşletme geliştikçe yatırımcıları güçlü temettü büyümesiyle ödüllendirdi.

Ancak 2023, Ulusal Depolama açısından pek de nazik olmadı. Daha yüksek faiz oranları, mevcut borcun yeniden finansmanı sırasında artan faiz maliyetleriyle birlikte yeni depolama birimleri inşa etmeyi veya edinmeyi daha pahalı hale getiriyor. Ayrıca yatırımcılar, sabit getirili ürünlerde mevcut oranlar arttığında GYO’larından daha yüksek temettü getirisi talep etmektedir. Getirilerin son zamanlardaki yüksek seviyelerine geri döndüğüne göre, Ulusal Depolama İştirakleri gibi depolama GYO’larının görünümü daha iyi olmalı. Hisselerin getirisi şu anda %5,9.

Realty Income Corp. ( O )

Gayrimenkul Geliri üçlü net bir GYO’dur. “Üçlü net” ifadesi, bakım ve vergiler de dahil olmak üzere birçok önemli maliyetten ev sahibi yerine kiracının sorumlu olduğu gayrimenkul sözleşmelerini ifade eder. Artan enflasyonun ticari gayrimenkullerde işletme maliyetlerinin artmasına yol açması nedeniyle bu yapının son zamanlarda daha avantajlı olduğu kanıtlandı.

Realty Income’un yönetim ekibi de birkaç yıl önce, ofis piyasasının dibi düşmeden önce akıllıca bir hareketle ofis mülklerini halka açık ayrı bir GYO’ya dönüştürdü. Realty Income aynı zamanda üç aylık temettü yerine aylık temettü sunan ilk önde gelen firmalardan biri olarak da biliniyor. Realty Income normalde temettüsünü her yıl birkaç kez artırır. Ayrıca 2008 ve 2020 krizlerini kalıcı bir zarar görmeden atlatan güçlü bir geçmiş performansı var. Bu yıl hisse senedi fiyatındaki düşüşle birlikte O hissesi %5,4 temettü verimine ulaştı.

NEW YORK BORSASI

British American Tobacco PLC ( BTI )

British American Tobacco dünyanın önde gelen tütün şirketlerinden biridir. Tarihsel olarak dünyanın en büyük sigara satıcılarından biri olmuştur. Son zamanlarda firma elektronik sigara, ısıtmalı, yanmamış ürünler ve diğer alternatif nikotin dağıtım platformlarına büyük yatırım yaptı. BTI hisseleri, eski sigara işindeki büyük değer kaybının ardından yakın zamanda çok yılın en düşük seviyelerine geriledi. Düşüşler hiçbir zaman cesaret verici olmasa da yatırımcıların geçmişe değil geleceğe odaklanması gerekiyor. British American Tobacco’nun geleceği sigarada değil, riski azaltılmış ürünlerdedir. Riski azaltılmış bu ürünlerin satışları da güzel bir şekilde artıyor ve segment, yönetimin başlangıçta beklediğinden birkaç yıl önce kârlı hale gelme yolunda ilerliyor. Hisseler altı kat ileri kazanç sağlar ve %9,5 temettü getirisi sunar. Bu, özellikle şirketin 2024’te pozitif gelir ve kazanç artışı kaydetmesinin beklendiği düşünüldüğünde çok düşük bir fiyat.

United Parcel Service Inc. (UPS)

United Parcel Service, hem Amerika Birleşik Devletleri’nde hem de uluslararası alanda kapsamlı lojistik hizmetleri sunan lider bir paket teslimat şirketidir. UPS hisseleri, e-ticaretteki artışın paket teslimatına yönelik rekor talebe yol açmasıyla 2020 yılında uçuşa geçti. Tüketici harcamalarının rekor seviyelere ulaşmasıyla birlikte 2021 ve 2022’de iyi zamanlar devam etti.

Ancak UPS için artık güzel zamanlar sona erdi. Enflasyon ortamında işçilerin büyük ücret artışları talep etmesi nedeniyle işçilik giderleri gibi maliyetler daha da artıyor. Ancak perakende talebin yavaşlaması göz önüne alındığında UPS’in bu yüksek maliyetleri müşterilere yansıtması pek mümkün görünmüyor. Daha zayıf bir ekonomi, 2024’te UPS’in önünde gerçek bir engel olabilir. Ancak e-ticaretin büyümesine yönelik uzun vadeli eğilim, 2020’ler boyunca bir ters rüzgar olacak ve yatırımcılar şu anda indirimli fiyatla bir pozisyon oluşturabilirler.

United Microelectronics Corp. (UMC)

UMC, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Ltd. ( TSM ) ve GlobalFoundries Inc.’den ( GFS ) sonra dünyanın üçüncü büyük yarı iletken dökümhanesidir . Kendi dökümhanelerine sahip olmayan yarı iletken şirketleri, çip üretimini TSM veya United Microelectronics gibi şirketlere yaptırıyor. Yapay zeka uygulamalarının, Nesnelerin İnternetinin, bağlantılı araçların ve benzeri diğer bilgi işlem kullanım durumlarının yükselişi göz önüne alındığında, yarı iletkenlere olan genel talebin 2020’ler boyunca artması bekleniyor. UMC gibi dökümhane operatörleri, toplam adreslenebilir pazar genişledikçe doğal olarak fayda sağlayacaktır. United Microelectronics hisseleri, bu yılki düzensiz faaliyet sonuçları ve Tayvan’ın siyasi durumuna ilişkin endişeler nedeniyle düşüş yaşadı. Ancak tüm bunlar UMC’nin nispeten düşük hisse senedi fiyatına ve %7,3’lük cömert temettü getirisine yansıyor.

Mid-America Apartment Communities Inc. (MAA)

Mid-America Apartment Communities, çok aileli konut piyasasına odaklanan büyük bir GYO’dur. Orta Amerika, 16 eyalette ve Columbia Bölgesi’nde 101.987 apartman birimini kontrol ediyor. Sahipliğini Teksas gibi hızla büyüyen Sunbelt eyaletlerinde yoğunlaştırdı. Yüksek nüfus ve gelir artışı, kira fiyatlarının önemli ölçüde artmasına olanak tanıdı ve bu da Orta Amerika Apartmanları için daha yüksek yatırım getirisine yol açtı. Pandemi sırasında pek çok insanın Sunbelt eyaletlerine taşınması nedeniyle son birkaç yıl Orta Amerika için özellikle verimli geçti. MAA hisseleri, apartman daireleri de dahil olmak üzere çoğu GYO kategorisinin değerlemesine zarar veren artan faiz oranları sayesinde bu yıl satışa çıktı. Hisseler geçen yıl yaklaşık %15 oranında düştü ve bu durum MAA hisselerini operasyonlardan elde edilen fonun sadece 15 katına gerilerken %4,4’lük temettü getirisi sağladı.

The Best Dividend Stocks to Buy in the USA in 2024

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku