BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

2024 Yılında Asgari Ücrete Yüzde 50 Zam

Türkiye’de asgari ücretin 2024 yılında en az yüzde 50 oranında artırılması öngörülüyor. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, son 6 aylık enflasyon verilerine dayanarak asgari ücretin 15 bin TL’nin üzerine çıkabileceğini belirtti. Bayram, 2023 yılının enflasyonunun yüzde 29.40 olarak kesinleştiğini ifade ederek, SSK ve Bağkur emeklilerinin enflasyon farkı kadar zam alacağını, memur ve memur emeklilerinin ise enflasyon farkı artı toplu sözleşme zammı alacaklarını söyledi.

Asgari ücretin ve emekli maaşlarının enflasyon üzerinde artırıldığını belirten Bayram, 2024 yılı başında yapılacak zamın son derece yüksek olacağını vurguladı. Özellikle Mayıs ayından itibaren enflasyonun yüksek seviyelere çıkmasını beklediğini ifade eden Bayram, son açıklanan enflasyon rakamlarının yüzde 61’lere ulaştığını hatırlattı.

Bayram’ın hesaplamalarına göre, 2023 yılının son 6 aylık enflasyonunun yüzde 60-65 aralığında olması bekleniyor. Buna göre, 2024 yılı başında asgari ücretin 13 bin 684 TL’nin üzerinde, hatta 15 bin TL’nin üzerinde olabileceği tahmin ediliyor.

Öte yandan, Bayram, emeklilere ve memurlara yüzde 50 zam beklentisi içinde olduğunu dile getirerek, asgari ücretin belirlenmesinde işveren ve çalışan dengesine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Bayram, işçi bulma konusunda yaşanan sıkıntılara da vurgu yaparak, toplum yapısının ve işverenlerin yükünün dikkatle ele alınması gerektiğini söyledi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku