BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

2024’te memur fazla mesai ücreti ne kadar?

Türkiye’de devlet memurlarının saat başı fazla mesai ücreti 2024 yılında artırılacak. Yeni yılda saat başına fazla mesai ücreti 5 lira 40 kuruştan 10 lira 10 kuruşa yükselecek. Bu değişiklik, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nde yer alıyor ve memurların fazla çalışma sürelerini daha iyi karşılamayı amaçlıyor.

Yeni düzenlemeye göre, bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan makam şoförleri dahil olmak üzere tüm personele ayda 90 saati geçmemek üzere saat başına 10 lira 70 kuruş fazla mesai ücreti ödenecek. Aynı şekilde, her makam için aylık toplam 450 saati geçmemek üzere çalışan üst düzey yöneticilere de saat başına 10 lira 70 kuruş ödeme yapılacak.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne ve üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personele, ayda 90 saati aşmamak üzere saat başına 10 lira 10 kuruş ek ödeme gerçekleştirilecek. Mesleki ve teknik eğitim bölgesinde yer alan kurumlarda görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline ise saat başına 17 lira 20 kuruş fazla mesai ücreti ödenecek.

Ayrıca, harcırah kanunu kapsamında yurt içi gündelik ve tazminat tutarları da artırılacak. Örneğin, TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına ödenecek yurt içi gündelik tutarı 270 liradan 500 liraya yükseltilecek.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku