BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

5 bin TL emekli ikramiyesinden kimler yararlanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından emeklilere 5 bin lira ikramiye ödeneceğini açıkladı. İkramiyeyle ilgili merak edilen 10 sorunun yanıtları ise şu şekilde:

Kimler Yararlanacak? İşçi, memur, Bağ-Kur, tarım Bağ-Kur kapsamındaki emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödenecek. Bu, toplamda 12.5 milyon emekliyi kapsayacak.

Kimler Yararlanamayacak? Emekli olmuş ancak çalışmaya devam eden ve hem emekli aylığı hem de çalıştığı işyerinden aylık maaş alanlar ikramiyeden yararlanamayacak. Ayrıca, SGDP kesintisi yapılanlar, şirket kaydı olanlar, kamudan emekli olup çalışmaya devam edenler ve özel sandıklardan emekli aylığı alanlar ikramiye alamayacak.

Dul ve Yetim Aylığı Alanlar İkramiye Alacak mı? Dul ve yetim aylığı alanlar da ikramiye alacaklar, ancak hak sahiplerinin hisseleri oranında ikramiye alınacak.

EYT’liler Alabilecek mi? EYT düzenlemesinden yararlanıp emekli olan ve çalışmaya devam etmeyenler ikramiye alabilecek. Ancak, EYT’li olup da çalışmaya devam edenler ikramiyeden yararlanamayacak.

Ne Zaman Hesaplara Yatırılacak? Kasım ayının ortasında emeklilerin hesaplarına ikramiyeleri yatırılacak.

İkramiye Her Ay mı Ödenecek? Hayır, tıpkı bayram ikramiyesinde olduğu gibi bir defaya mahsus, kasım ayında hesaplara yatırılacak.

Ocak Ayında Emeklilere Verilecek Zam İkramiye Üzerinden mi Hesaplanacak? Hayır, 5 bin liralık ikramiye emekli maaşı hesabında dikkate alınmayacak.

Kaç Kişiye İkramiye Ödenecek? SGK’nın verilerine göre 12.5 milyon emekli ve dul-yetim aylığı alanlar ikramiye alacak.

Vazife Malullüğü Aylığı Alanlara da Ödenecek mi? Evet, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, sürekli iş göremezlik geliri ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar da ikramiyeden yararlanacak.

Birden Fazla Emekli Aylığı Alanlar Ayrı Ayrı mı İkramiye Alacak? Hayır, birden fazla emekli aylığı alanlar, kendi emekli aylıkları nedeniyle tek bir ikramiye alacaklar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku