BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

65 Yaş Üstü Ücretsiz Ulaşım Hakkı Geri Alındı

Akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşım hakkının iptal edileceği açıklanmış, ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle bu karar geri alınmıştır.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Karataş, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile yapılan görüşmelerin ardından, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşım hakkının iptal edildiği kararının geri alındığını duyurdu.

Karataş, yaptığı açıklamada, “ABB tarafından 1 Nisan’a kadar 65 yaş üstü vatandaşlara ve öğrenci abonmanlarına yönelik bir gelir desteği kararı alındığını belirtti. Bu destekle birlikte 22 kalem ücretsiz hizmet ve abonman kartı kullanan öğrencilere verilen destek devam edecektir. Bu sayede Ankara Halk Otobüsleri, 65 yaş üstü vatandaşlar ve öğrenciler için tekrar ücretsiz olacaktır” dedi.

Ayrıca, Karataş, Ankara dışında Muğla, Isparta ve Kilis belediyeleri başta olmak üzere 40’tan fazla büyükşehir ve belediyenin özel halk otobüsü şoförlerine destek vereceğini de ifade etti. Alınan bu kararla birlikte, 1 Nisan 2024 tarihine kadar Ankara’da özel halk otobüsleri, ABB tarafından sağlanan destekle yeniden ücretsiz hale getirilmiştir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku