BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

6’lı Masa Dağılıyor mu? Meral Akşener 6’lı Masadan Ayrılık Geldi!

Türkiye siyasetinde muhalefet partileri ortak aday ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçimde yenerek iktidar olmak için bir araya geldiler. Fakat Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı halen belli değil iken 2 Mart’ta Cumhurbaşkanı adaylarını açıklamak için bir araya geldiler. Yaklaşık 7 saat süren toplantıda bir netice alınamadı ve bir sonraki toplantı Pazartesi günü açıklanacağı söylendi.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayını Ekrem İmamoğlu yada Mansur Yavaş’ın aday olmasını istiyorlar. Yapılan toplantıda anlaşılamamış ve bu gün İyi Parti genel Başkanı Meral Akşener bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada artık altılı masada yer almayacağını ve ayrıldığını dile getirdi.

Meral Akşener açıklamalarında “Geldiğimiz noktada İYİ Parti bir kıskaca alınmış, dayatmaya mecbur bırakılmış, ölümle sıtma arasında tercihe zorlanmıştır ve elbette buna boyun eğmeyecektir” sözlerini kullandı ve masaya tepkili olduğunu bu sözlerle dile getirdi.

Meral Akşener, seçime aylar kala Cumhurbaşkanı adayı için Kemal kılıçdaroğlu değil Mansur Yavaş yada Ekrem İmamoğlu’nun aday olmasını gerektiğini dile getirmişti. Akşener:” Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na sesleniyorum; Milletimiz sizi göreve çağırıyor” ifadeleri ile iki belediye başkanına seslendi.

Meral Akşener’in Masadan ayrılmasının sebebi Kemal kılıçdaroğlu’nun kendini aday göstermesi olduğu tahmin ediliyor ve Pazartesi günü adayın kendisinin olduğunu söyleyebilir. Bu ayrılıktan sonra 6’lı masa oy kaybı yaşaması bekleniyor. 

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku