BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Emeklilere 5 bin TL Bayram İkramiyesi Yolda, Miktar Hisse Oranına Göre Değişecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda emeklilere yapılacak 5 bin TL ikramiye, büyük sevinç yaratmıştı. Ancak, çalışan emekliler ve ölüm ve yetim aylığı alanlar için ikramiye miktarının hisse oranına göre düşeceği belirlendi.

Erdoğan’ın açıklamasına göre, ikramiye sadece çalışmayan emeklilere ödenecek. Ancak, ölüm ve yetim aylığı alanların da ikramiyeden yararlanacağı, fakat hisse oranına göre miktarının değişeceği belirtildi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan’a göre, örneğin yüzde 75 oranında ölüm aylığı alanlar, 5 bin TL ikramiyenin yüzde 75’ini alacaklar. Yüzde 50 aylık alanlara yarısı, yüzde 25 alanlara ise ikramiyenin yüzde 25’i ödenecek.

Bu durumda, hisse oranına göre ikramiye miktarının 1.250 TL’ye kadar düşebileceği ifade ediliyor. Doğan, düşük maaş alan kişilerin zaten düşük emekli aylığı aldıklarını ve çalışmaya devam edenlerin ise ikramiye ödemesinden yararlanamayacaklarını belirtti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku