BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

“Emeklilere Müjde: Seçim Öncesi Bir Zam Daha Yapılacak”

Türkiye genelinde enflasyon zamlarının açıklanmasıyla birlikte emeklilere verilen zam oranı, ek zam ile birlikte yüzde 49,48 olarak belirlendi. Ancak bu yüksek orandaki zam, emeklileri memnun etmedi. Uzmanlar ise son günlerde yaptıkları açıklamalarda, Mart ayında yapılacak olan seçim döneminde emeklilere 4 bin lira zam yapılacağını duyurdu.

Gazeteci İbrahim Kahveci, Halk TV canlı yayınında yaptığı açıklamada, Mart ayında emeklilere 4 bin lira zam yapılacağını belirtti. Merkez Bankası’nın faiz oranını yüzde 45’te sabit tutacağını ifade eden Kahveci, enflasyon beklentilerinin tutmayacağını ve yerel seçim nedeniyle bütçede açık olacağını vurguladı.

Kahveci, seçim öncesinde herkese 4 bin lira zam geleceğini söyleyerek, “Hatırlarsanız 2023 Mayıs seçimlerinden önce dolar kuru 20 liranın altında uzun süre durmuş ama seçimden sonra aniden bilinçli bir programlı bir şekilde 26-27’lere çıkarılmış. Yüzde 30’luk enflasyonla verilen zamlar geri alınmıştır. Geçen gün Özgür Erdursun da bir kanalda bahsetti, muhtemelen emeklilere yüzde 49 zam da yetmeyecek, mart ayında 2 bin ile 4 bin arasında seyyanen, herkese 4 bin.” şeklinde konuştu.

Kahveci’nin açıklamalarına göre, Mart ayında yapılacak seçim döneminde emeklilere 4 bin lira zam yapılması bekleniyor. Bu zam, emekli maaşlarında önemli bir artış sağlayacak olup, seçim sürecinde gündemde önemli bir konu olarak yer alacak gibi görünüyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku