BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

ABD, Laboratuvarda Üretilen Tavuk Eti Satışına Onay Verdi: İşte Detaylar

Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı, hayvan hücrelerinden laboratuvarda üretilen tavuk etinin satışına onay verdi. Bu kararla birlikte ABD, Singapur’un ardından laboratuvarda üretilen etin satışına izin veren ikinci ülke oldu. Upside Foods ve Good Meat şirketleri, Tarım Bakanlığı’nın nihai onayını alarak laboratuvarda yetiştirdikleri etleri satma hakkını kazandıklarını duyurdu.

Hayvan hücrelerinden üretilen tavuk eti artık Amerikalı tüketicilere sunulabilecek. Good Meat tarafından yapılan açıklamada, Tarım Bakanlığı onayının, doğrudan hayvan hücrelerinden üretilen tavuk etinin tüketiciye satılabilmesi anlamına geldiği vurgulandı. ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından da üretilen etin yenmesinin güvenli olduğunun kabul edildiği belirtildi.

Good Meat, Singapur’da da laboratuvarda üretilen tavuk eti için çok sayıda düzenleyici onayını almıştı. Açıklamada, şirketin yetiştirdiği ilk tavuk etinin ünlü şef ve restoran işletmecisi José Andrés tarafından ABD’nin başkenti Washington’da bir restoranda satışa sunulacağı aktarıldı. Upside Foods ise ürettiği tavuk etini Michelin yıldızlı şef Dominique Crenn’e ait San Francisco’daki Bar Crenn’de piyasaya süreceğini duyurdu.

Bu gelişmeyle birlikte ABD, hücreden üretilen etin satışına izin veren ikinci ülke konumuna geldi. Singapur’da başlayan bu trend, laboratuvarda yetiştirilen etlerin gelecekte daha yaygın hale gelmesine yönelik bir adım olarak görülüyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku