BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

ABD’den Sivas’a ihtarname

Sivas’ta 2015 yılında inşa edilmeye başlanan Hobbit evleri, telif hakları nedeniyle sorunlarla karşılaştı. Yapım şirketi, Hobbit isminin telif hakkına sahip olduğunu iddia ederek işletmeye bir ihtarname gönderdi. Bu durum üzerine işletme, otelin ismini ve sosyal medya hesaplarını değiştirdi. İşletme yöneticisi, Hobbit ismi kullanıldığında hukuki sorunlarla karşılaşabileceklerini belirtti.

Öncelikle, Sivas’ta yer alan Hobbit evlerinin yapımı 2015 yılında başladı. Ancak, ABD’li yapım şirketi The Saul Zaentz Company, Hobbit isminin Yüzüklerin Efendisi filmiyle özdeşleştiğini ve izinsiz kullanımının mümkün olmadığını belirterek işletmeye bir ihtarname gönderdi. Bu ihtarnamede, Hobbit isminin telif haklarının kendilerine ait olduğu ve izinsiz kullanımının hukuki sonuçlar doğurabileceği vurgulandı.

Bu gelişme üzerine işletme, otelin ismini Yamaç Evleri olarak değiştirdi. Ayrıca, Hobbit olarak adlandırılan internet sitesi ve sosyal medya hesaplarının da isimleri değiştirildi. İşletme yöneticisi Emre Gençleşen, yapıların hala Hobbit tarzında olduğunu ve bunu değiştirme lükslerinin olmadığını belirtti. Ancak, isim hakkı konusunda sorun yaşanmaması adına ihtarnamenin gereğini yerine getirdiklerini ifade etti.

Sivas’taki Hobbit evleri, telif haklarına ilişkin bir ihtarname nedeniyle isim değişikliği yapmak zorunda kaldı. İşletme, telif hakkı sahibi olan ABD’li yapım şirketiyle yaşanan hukuki sorunları önlemek amacıyla adı ve sosyal medya hesapları değiştirildi. Bu şekilde işletme, telif haklarına saygı duyduğunu ve hukuki sorunlardan kaçındığını vurgulamış oldu.

Tepki Göster
+1
0
+1
8
+1
20
+1
7
+1
0
+1
11
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku