BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, TOKİ deprem konutu kura çekimi tarihi

3 Şubat Cumartesi günü Hatay’da başlayan deprem konutları kura çekimi ile birlikte, afetten etkilenen vatandaşlar için yeni umutlar yeşeriyor. Depreme dayanıklı olarak inşa edilen konutların hak sahiplerinin bu ay içerisinde yapılacak kurayla belirlenmesi planlanıyor. Peki, deprem konutları kura çekimi ne zaman, saat kaçta? İşte, detaylar:

Hatay’da, depremlerde 80 bin 323 bina “yıkık”, “acil yıkılacak” ve “ağır hasarlı” olarak kaydedildi. Bu kapsamda kent genelinde evlerini kaybeden afetzedeler için konut yapımına başlandı. TOKİ marifetiyle il genelinde 33 farklı noktada 1828’i 2+1, 30 bin 486’sı ise 3+1 olmak üzere 32 bin 314 konutun inşası planlandı. Bu konutlardan 660’ının yapımı ise bağışçılar tarafından karşılanıyor.

Hatay genelinde 6 bin 572’si TOKİ kalıcı konut, 703’ü de kırsal konut olmak üzere toplamda 7 bin 275 konutun kura çekimi, 3 Şubat tarihinde gerçekleşti. Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Törenleri, Mustafa Kemal Üniversitesi Spor Salonu’nda saat 13.00’te başladı. Kura çekimi aynı gün saat 16:00’dan itibaren AFAD resmi Youtube kanalından canlı olarak takip edilebilecek.

Kura çekimi sonuçları ise TOKİ’nin resmi web sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-baskanligi adresinden ilan edilecek. Bu adımlarla birlikte, depremzedelerin yeni yaşam alanlarına kavuşmaları için önemli bir süreç başlamış olacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku