BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Adıyaman ve Şanlıurfa Sele Uyandı! Can Kayıpları Artıyor!

Depremde en çok etkilenen illerden ikisi olan Adiyaman ve Şanlıurfa bu sabah Sel ile uyandı. Depremde evleri yıkılan insanlar çadırda ve konteynırda yaşamını sürdürürken salı günü vuran şiddetli yağmur sele dönüştü. Bu durumdan en çok etkilenen tabiki depremzedeler oldu.

Yağışın şiddetini arttırmasıyla beraber iki şehir sel ile mücadeleye girdi. Sağnak yağışın sel e dönüşmesinden sonra toprak su ile karışarak yollara ve köprü altına sürüklendi. Bu durumdan dolayı maalesef can kayıpları yaşandı. En çok etkilenen Şanlıurfa da tarihi yerler harap oldu. Balıklı göl sele dayyanamadı ve artık tanınmaz hale geşdi. Yapılan açıklamalara göre depremzede bir aile konteynırda yaşarken sele kapılır ve sürükler.

Konteynırın içinden kurtulmayı başaran depremzedelerden bir kişi içinde kaldı ve arama kurtarma ekipleri o kişiyi aramakta. En çok etkilenen bir diğer yer ise Şanlıurfa’daki hastane oldu. Hastane’nin acil girişini sular bastığı için hastalar başka hastaneye kaldırıldı. Sel’in yaşandığı Şanlıurfa’da bütün ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi.
Şanlıurfada yaşanan bu sel felaketinden sonra yollar sularla kapandı. Tarihi balıklı göl ise bakıldığında görünmüyor. Yapılan açıklamalarda şuana kadar iki şehirde toplam 5 vatandaşımızın hayatını kaybettiği açıklandı. Yaralı sayısı ise 1 olarak açıklandı. Arama kurtarma halen devam ediliyor. Toprak ile karışan su balçığa neden olduğunda dolayı kurtarmayı çok zorladı. Sel felaketinde yaşanan mal kayıpları yağmur dinildikten sonra belli oldu.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku