BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Af İttifakı seçim sonucunu belirleyecektir

“Adli Yaşam Derneği Başkanı M. Haluk Çavuşoğlu, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi genel af çağrısında bulunarak basın açıklaması yaptı.

Çavuşoğlu, adli mahkumlar ve ailelerinin haklı beklentilerini adaletin sağlanması ve geçmişin temizlenmesi adına tüm topluma anlattıklarını ifade etti. Adaletin gerçekten adil olması ve adil bir şekilde işlemesi ihtiyacının ortaya çıktığına vurgu yaptı.

Adil yargılama hakkının, hukukun varlık nedeni olduğunu ve adaletin gerçek amacına ulaşmanın tek ve güvenilir yolunun adil yargılama olduğunu belirtti. Anayasa Mahkemesi’nin açıklamasına göre “Adil yargılama hakkı ihlali yüzde 77″ olarak belirtilmektedir.”

Bu ifadeler, Haluk Çavuşoğlu’nun adli mahkumlar ve ailelerinin haklarını savunarak genel af taleplerini dile getirdiğini ve bu taleplerin seçim sonucunu etkileyebileceğini ifade ettiğini göstermektedir.

“Geçmiş dönemde FETÖ’cü hakim ve savcıların yanlış ve adil olmayan kararları, ardından görevden alınmaları ve yerlerine gelen genç ve tecrübesiz hakim ve savcıların kabul görmüş hatalı kararları sonucunda suçsuz yere ve/veya orantısız cezalarla mahkum edilmiş adli mahkumlar ve onların yakınları artık tükenmiş ve çaresiz durumdadır.”

“10 milyon kişi yaşam hakkı, toplumsal barış ve adalet istiyor. Cumhuriyetimizin 100. yılına yaklaşırken, adli mahkumlar için eşit bir af ilanı ve sicil affıyla geçmişin ve izlerin temizlenmesi sağlanmalı, insanlar yeniden hayata döndürülmelidir. Tabanı mahkum yakınlarından oluşan, milyonları kapsayan bir af ittifakı, seçim sonucunu belirleyecektir. Hükümete genel af çağrımızı yineleyerek, mahkumlar ve milyonlarca yakını, aileler adına haklı sebeplerle af talep ediyoruz.”

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku