BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Aile Bakanlığı’ndan 3.700 TL’ye Kadar Ödeme, İşte Detaylar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğu olan annelere yönelik sosyal ve ekonomik destek amacıyla PTT hesapları üzerine ödemeler yatırmaktadır. Bu ödemeler, çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamak için verilmektedir ve 12 ay boyunca devam edecektir.

Ekim Ayı Ödemeleri Hesaplara Yatırıldı

SED (Sosyal ve Ekonomik Destek) kapsamında düzenli olarak verilen bu destek ödemeleri, Ekim ayında hesaplara yatırılmıştır. Bakanlık tarafından sağlanan bu destek, toplamda 580 milyon liralık bir desteği kapsamaktadır. Bu ödemeler, PTT şubeleri aracılığıyla T.C. kimlik numaraları ile alınabilir.

Ödemeler Kimlere Veriliyor? Hangi Koşulları Karşılıyor?

SED ödemeleri, okul çağındaki ve öncesindeki çocuklar için değişen miktarlarda verilmektedir. Eğitim seviyesine göre belirlenen bu miktarlar hesaplara aktarılır. Ödeme miktarları şu şekildedir:

  • Okul öncesi dönemdeki çocuklar için 2.059,99 TL.
  • İlköğretim dönemindeki çocuklar için 3.090 TL.
  • Ortaöğretim dönemindeki çocuklar için 3.295,99 TL.
  • Ortaöğretim döneminde okula gitmeyen çocuklar için 2.059,99 TL.
  • Yükseköğretim dönemindeki çocuklara özel 3.708 TL.
  • Kuruluş bakımından ayrılmış olan genç çocuklar için 1.648 TL ödeme verilmektedir.

Bu ödemeler genellikle her ayın ortalarında bakanlık tarafından başlatılır ve hak sahiplerinin T.C. kimlik numarasına göre hesaplarına yatırılır. Bu destekler, 12 ay boyunca devam edecek ve dar gelirli ailelerin çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacaktır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku