BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Aile Destek Ödemeleri Kasım Ayında Hesaplara Yatıyor: İşte Detaylar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulanan Aile Destek Programı kapsamındaki ödemeler, ihtiyaç sahiplerinin her ay düzenli olarak hesaplarına aktarılıyor. Aile destek ödeme miktarları, hane gelirine göre değişiklik gösteriyor ve vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Peki, aile destek ödemeleri yattı mı ve ne zaman yatacak? İşte detaylar ve sorgulama yöntemleri.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamalarına göre, Kasım ayı aile destek ödemeleri, ayın 15’ine kadar hesaplara yatırılması bekleniyor. Bu tarih, ihtiyaç sahipleri için önemli bir bilgi olarak kaydediliyor.

Ödemeler Nasıl Sorgulanır?

Vatandaşlar, aile destek ödemelerinin hesaplarına yatıp yatmadığını kolayca öğrenebilmek için e-Devlet sistemini kullanabilirler. e-Devlet üzerinden yapılan sorgulamalar, hızlı ve güvenli bir şekilde ödeme bilgilerine ulaşma imkanı tanır.

Aile Destek Ödeme Miktarları Nasıl Belirleniyor?

Aile Destek Programı kapsamındaki ödemeler, hane gelirine göre farklılık arz eder. Aşağıda, gelir dilimlerine göre ödeme miktarlarına dair bilgiler yer almaktadır:

  • 450 TL ve altı gelire sahip haneler: 1.250 TL
  • 450 TL üzeri, 911,15 TL ve altı gelire sahip haneler: 1.100 TL
  • 911,15 TL üzeri, 1372,30 TL ve altı gelire sahip haneler: 950 TL
  • 1372,30 TL üzeri, 2.835,60 TL’den az gelire sahip haneler: 850 TL

Aile Destek Programı kapsamındaki başvurular, hane gelir seviyelerinin belirlenmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecektir. Başvuruların ardından yapılan değerlendirmeler sonucunda uygun bulunan hanelere ödemeler düzenli olarak yapılmaktadır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku