BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Aile Destek Paketi 2024: Ödemeler Hesaplara Yatmaya Başladı, Zam Geliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılının Ocak ayına özel aile destek paketi ödemelerinin bugün itibariyle hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada, toplumun her kesimine eşit ve adil bir hizmet sunma prensibiyle hareket ettiklerini belirtti. Ayrıca, değişen yaşam koşullarını göz önünde bulundurarak sosyal yardım programlarının etkinliğini artırdıklarının altını çizdi.

Aile destek paketi ödemeleri, hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre belirlenen dört farklı kategoride gerçekleştirilmektedir. Bu kategoriler ve ödeme tutarları aşağıdaki gibidir:

  • 450 TL ve altı gelire sahip olanlar için ödeme: 1.250 TL
  • 450 TL üzeri/911,15 TL ve altı gelire sahip olanlar için ödeme: 1.100 TL
  • 911,15 TL üzeri/1.372,30 TL ve altı gelire sahip olanlar için ödeme: 950 TL
  • 1.372,30 TL üzeri/2.835,60 TL’den az gelire sahip olanlar için ödeme: 850 TL

Ödemelerin zam yapılıp yapılmayacağı henüz belirsizliğini korumaktadır. Ancak, yaşlı ve engelli aylıkları, evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin memur maaş katsayısına göre artırılması beklendiği için aile destek paketi ödemelerinin de artması beklenmektedir.

Aile destek paketinden faydalanan vatandaşlar, ödemelerin hesaplarına yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirler. Aile destek paketi, ailelerin maddi yüklerini hafifletmeye yönelik önemli bir destek sunmaktadır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku