BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan İstihdamı Artıran Adımlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, istihdamı desteklemek ve sosyal yardımı artırmak amacıyla Kasım ayına kadar sürecek olan önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu çerçevede, sosyal yardımların artırılması ve istihdamı teşvik edici adımların alınması, hem sosyal yardım alanlarına destek sağlarken hem de istihdamın artışına katkıda bulunuyor.

Evde bakım maaşları, aile destek paketi ödemeleri ve sosyal-mali destek ödemeleri, geçtiğimiz Ekim ayının ortalarında hak sahiplerine ulaştırıldı. Bu ödemeler çeşitli programlar kapsamında gerçekleştiriliyor ve sürekli olarak destekleniyor.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, istihdama yönelik destek fonları hakkında önemli bilgiler paylaşarak, sosyal yardım desteğinin geçen yıl 2.157 TL iken bu yıldan itibaren 4.471 TL’ye yükseltildiğini duyurdu.

İşe giriş desteği konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, “İşsizlik Sigortası Fonu’ndan yararlanan kişileri özel sektör işverenleri istihdam ederse, özel sektör işverenlerinin ödediği sigorta primlerini biz karşılayacağız. Kişi, 1 yıl içinde bu parayı geri ödemekle yükümlüdür” dedi.

Ayrıca, başlangıç desteği kapsamında 4.471 TL emekli maaşı ödemesinin yanı sıra kariyer rehberliği desteği de veriliyor. Kariyer desteği, aylık net asgari ücretin %10’una kadar olabiliyor.

Bakan Göktaş, ödemelere ilişkin detayları paylaşarak, “İstihdam yönlendirme desteği için aylık net asgari ücretin yüzde 10’una kadar ödeme yapıyoruz. Bu kapsamda 2022 yılı içinde toplam 140.131 kişi İŞKUR kaydı oluşturdu. İŞKUR tarafından işe yerleştirilen sosyal yardım yararlanıcılarına ayda bir defa olmak üzere yılda 3 defaya kadar istihdama yönlendirme desteği sağlıyoruz. Bu destek, kişinin iş görüşmesi ve başvuru/kabul dönemindeki masraflarını kapsamaktadır.”

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku