BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Ali Tezel Emekliye REKOR ZAM Oranını Bir Bir Açıkladı! Canlı Yayında Müjdeyi Verdi

SGK uzmanı Ali Tezel, emeklilerin maaşlarına ve bayram ikramiyelerine yapılması gereken zamları detaylarıyla açıklayarak emeklilerin yüzünü güldürdü. Tezel’in sözleri, emekliler arasında büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Emeklilerin maaşlarına yapılan zam oranlarına ilişkin detayları paylaşan Ali Tezel, %49,25 oranında bir artış yapıldığını ancak bu artışın sadece 6 bin 700 TL’nin üzerindeki maaşları kapsadığını belirtti. Bu durumun en düşük emekli maaşını 10 bin TL olarak bıraktığını vurgulayan Tezel’in açıklamaları, birçok emeklinin sosyal medyada tepkisine neden oldu.

Emeklilerin, memurlara verilen seyyanen artışın kendilerine de uygulanmasını talep ettiği bir dönemde, maaşlarının her geçen gün azaldığına dikkat çekildi. Bu bağlamda, hükümetin emekliler için bir iyileştirme yapacağı beklentisi arttı.

Ali Tezel’in canlı yayında yaptığı açıklamalarda, emeklilere seyyanen 12 bin TL zam yapılması gerektiğini ifade etti. Böylece, 2023 Temmuz’da sadece memurlara verilen seyyanen artışla eşitlik sağlanabileceğini belirten Tezel’in sözleri, emekliler arasında umutla karşılandı.

Ayrıca, Tezel bayram ikramiyelerinin de artırılması gerektiğine dikkat çekti. Kurban bayramında bir kurbanın maliyetinin 15 bin TL olduğunu hatırlatan Tezel, bu durumda bir emeklinin kurban kesemeyeceğini dile getirdi. Bayram ikramiyelerinin Ramazan ve Kurban bayramlarında en az 15 bin TL olması gerektiğini vurgulayan Tezel’in önerileri, emekliler arasında olumlu yankı buldu.

Ali Tezel’in detaylı açıklamaları, emekliler arasında umut ve memnuniyetle karşılanırken, hükümetin bu konudaki adımları merakla bekleniyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku