BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Altılı Masaya Tekrar Dönen Meral Akşener Kimdir? Ne Zaman Parti Kurdu?

Meral Akşener, Türk siyasetçi ve İYİ Parti’nin kurucusu ve lideridir. 8 Temmuz 1956 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Akşener, aynı üniversitenin Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yüksek lisans yapmıştır. Akşener, siyasi kariyerine Milliyetçi Çalışma Partisi’nde (MÇP) başlamıştır. Meral Akşener, 1995-1996 yılları arasında MÇP İstanbul İl Başkan Yardımcısı, 1996-1998 yılları arasında ise MÇP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) geçmiştir ve 1999 yılında MHP İstanbul milletvekili seçilmiştir. 2007 yılında MHP’den ayrılmış ve uzun bir süre siyasi hayattan uzak kalmıştır.

2015 yılında MHP içindeki muhalif grupların önde gelen isimleri arasında yer almış ve “Ülkücü Dava Platformu”nu kurmuştur. Ancak, MHP’de yaşanan tartışmalar sonucu parti içindeki konumunu kaybetmiş ve 2016 yılında MHP’den ihraç edilmiştir.

Ardından, 2017 yılında İYİ Parti’yi kurmuştur ve parti lideri olarak seçilmiştir. İYİ Parti, 2018 genel seçimlerinde %10 oy oranı ile Meclis’e girmeyi başarmıştır. Bu günlerde Altılı masa ile gündeme gelen Akşener, tekrar altılı masa ile bir araya gelerek ortak bir aday çıkarcakalar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku