BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Asgari Ücrette Beklenen Ara Zam: Milyonlarca Çalışanı Etkileyecek Gelişmeler

Türkiye’de milyonlarca çalışan, asgari ücrete yapılacak olan ara zam konusunda büyük bir beklenti içinde bulunuyor. Öngörülere göre, asgari ücretlilerin ara zamla birlikte maaşlarını Ağustos ayında almaları bekleniyor. Asgari ücrete refah payının da eklenmesiyle birlikte net maaş seviyesi 12 bin lira gibi bir rakama ulaşacak.

Milyonlarca Çalışanın Gözü Asgari Ücrete Yapılacak Ara Zamda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklama, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmalarına başlanacağını duyurmasıyla birlikte, asgari ücret konusundaki gözler ara zam konusuna çevrildi.

Milliyet gazetesinin haberine göre, yüzde 30-35 arasında bir zam yapılması durumunda, net 11 bin ila 12 bin TL arasında bir asgari ücret belirlenecek.

Asgari Ücretin Temmuz Ayında Yapılacak Ara Zammı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Vedat Bilgin ise temmuz ayındaki asgari ücret zammı için “Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Dolar kurundaki son gelişmelerle birlikte, bu miktar 11 bin 500 lira seviyesini aşmış durumda. Eğer bu rakama refah payı da eklenirse, net asgari ücret 12 bin lira seviyelerine ulaşacak.

Asgari Ücretlilerin Ara Zamlı Maaşlarını Ağustos Ayında Alması Bekleniyor

Geçen yıl olduğu gibi, asgari ücrete yapılacak olan ara zammın Temmuz ayından itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yılki artış süreci iki toplantıda karara bağlanmıştı. Bu yıl da hızlı bir süreçle ara zam miktarının belirlenmesi bekleniyor.

NTV’nin haberine göre, komisyonun çalışmalarını Temmuz ayında tamamlamasıyla birlikte, asgari ücretlilerin ara zamla birlikte maaşlarını Ağustos ayında alması bekleniyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku