BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücrette Önemli Açıklama Geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada önemli hususlara vurgu yaptı.

Asgari ücretin belirlenmesi konusunda tam bir uzlaşının sağlanacağını belirten Işıkhan, “Amacımız, 2024 yılına ait asgari ücret miktarlarını, temmuz ayındaki asgari ücret belirleme sürecinde olduğu gibi tam bir uzlaşı ile belirlemek olacaktır. İşverenler ve işçi temsilcileri, Sayın Cumhurbaşkanı’nın vurguladığı gibi, çalışanlarımızın enflasyon karşısında zor durumda kalmamalarını sağlama hedefine odaklanacaklar” dedi.

Toplantıda Üçlü Danışma Kurulu, Bakan Işıkhan’ın liderliğinde bir araya geldi. Toplantı, tam 2,5 saat boyunca devam etti. Bakan Işıkhan, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK ve TİSK temsilcileriyle bir araya gelerek öncelikle Gazze’deki hastane saldırısını kınadı.

Işıkhan, bu tür toplantının en son 2018 yılında gerçekleştiğini belirterek, çalışma hayatındaki sorunları çözmek için tekrar bir araya geldiklerini ifade etti. Ayrıca, sosyal diyalog ve istişare anlayışı gereği, Üçlü Danışma Kurulu gibi sosyal diyalog mekanizmalarını düzenli olarak işletmeyi amaçladıklarını söyledi. Işıkhan, “Sizin talepleriniz doğrultusunda, ihtiyaç duyulması halinde alt çalışma grupları da kurabiliriz” dedi.

Asgari ücret konusunda oybirliği ile karar alındığını ifade eden Işıkhan, rakamın istenilen seviyeye getirildiğini söyleyerek, geçen dönemde işverenlere 500 TL destek sağlandığını da belirtti. Işıkhan, “Aralık ayında 2024 yılına ait asgari ücret miktarlarını belirlemek için tam bir uzlaşı hedefliyoruz. İşverenler ve işçi temsilcileri, yine Sayın Cumhurbaşkanı’nın sık sık vurguladığı gibi, çalışanları enflasyona karşı koruma amaçlayacaklar” şeklinde konuştu.

Ekonomiye dair daha olumlu bir gelecek beklendiğini ifade eden Bakan, refah ve milli geliri artırma hedefini vurguladı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku