BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Bakan Şimşek Açıkladı: Kredi Kartlarına Taksit Kısıtlaması Geldi Mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin yaptığı açıklamayı alıntılayarak, kredi kartı kullanımına ilişkin iddialara açıklık getirdi.

Bakan Şimşek, X platformunda yaptığı açıklamada, “Bizden duymadığınız habere itibar etmeyin” çağrısında bulundu ve piyasalarda dolaşıma sokulan kasıtlı haberlerin tedirginlik ve güvensizlik oluşturduğunu vurguladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından dün akşam yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ‘Kredi kartına taksit kaldırıldı’ iddiası doğru değildir” ifadelerine yer verildi. Bu açıklamanın ardından Bakan Şimşek, söz konusu mesajı alıntılayarak, kredi kartı taksit kısıtlamasıyla ilgili doğru olmayan haberlere karşı vatandaşları uyarma gereği duydu.

Bakan Şimşek, açıklamasında, Orta Vadeli Program kapsamında uygulanacak politikaların net bir şekilde belirlendiğini ve bu politikaların seçim sonrası dönemde de aynen devam edeceğini vurguladı. Kurala dayalı ve öngörülebilir politikaların sürdürüleceğini belirten Şimşek, vatandaşlardan “bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmemeleri” konusunda dikkatli olmalarını istedi.

Öte yandan, Bakan Şimşek’in bu açıklamasıyla birlikte piyasalarda ve kamuoyunda oluşan belirsizlik ve endişelerin de giderilmesi bekleniyor. Uzmanlar, bu tür yanlış bilgilendirme girişimlerinin ekonomik istikrara zarar verebileceğini ve vatandaşların bu tür haberlere karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku